Ο Βραζιλιάνος που έφερε ο Εθνικός έπαιξε… αντίπαλός του σε προπονητικό φιλικό με την Ορεστιάδα!

Προπονητικό φιλικό πραγματοποίησαν το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» της Ορεστιάδας ο τοπικός ΑΟΟ και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, με την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη να επικρατεί με 3-1 σετ.

Η είδηση όμως ήταν ότι με την φανέλα της Ορεστιάδας αγωνίστηκε ο Βραζιλιάνος διαγώνιος, τον οποίο έφερε την περασμένη Δευτέρα και (υποτίθεται ότι) δοκίμαζε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Πολλά στοιχεία για την ποιότητα του νέου παίκτη δεν έγιναν αντιληπτά, καθώς άλλωστε μετά το πρώτο σετ λόγω ενός τραβήγματος, απουσίασε ο κολομβιανός πασαδόρος της Ορεστιάδας Αμπουίλα.

Από την πλευρά του ο Εθνικός παρουσιάστηκε χωρίς κάποια προσθήκη στην σύνθεσή του, με τον Ίλιτς να χρησιμοποιείται ως διαγώνιος, όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις και στο πρωτάθλημα.

Για την ιστορία το πρώτο σετ το κατέκτησε ο ΑΟΟ με 26-24. Γεμάτα ήταν και τα δύο επόμενα σετ, που πήγαν στον Εθνικό με 25-27 και 23-25, ενώ το τελευταίο το κατέκτησαν οι Αλεξανδρουπολίτες πιο εύκολα με 17-25.

Περισσότερο όμως από το αποτέλεσμα, σημασία έχει ότι οι Πλάμεν Κριστόφ και Σάκης Μουστακίδης είχαν την ευκαιρία να… ξεσκουριάσουν τους παίκτες τους με ένα προπονητικό φιλικό.

Για τον Εθνικό ξεπεράστηκε έτσι και το πρόβλημα της μη διαθεσιμότητας του «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» εξαιτίας της αναμέτρησης του κυπέλλου ανάμεσα σε ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής.

Σε κάθε περίπτωση, και με αυτό το φιλικό οι δυο ομάδες του Έβρου έδειξαν ότι τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν έχουν ξεπεραστεί και ενωμένες και συνεργαζόμενες θα πορευτούν στον δεύτερο γύρο.

Οπως έχει γράψει στο παρελθόν το ThrakiSportS, και αυτό αφορά όλες τις ομάδες της Θράκης που μας εκπροσωπούν σε εθνικά πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα, οι όποιες αντιπαλότητες για το ποιος είναι το τοπικό «αφεντικό»  πρέπει να περιορίζονται στα μεταξύ τους παιχνίδια και όλο το άλλο διάστημα να υπάρχει σταθερά συνεργασία…