Νέα ακόμα πιο σφοδρή επίθεση Τσιπίδη σε Μουστακίδη! Στηρίζεται από το ΤΑΑ ο κόουτς του Εθνικού που απαντά με μηνύσεις!!!

Με προσφυγή στην δικαιοσύνη και μηνύσεις σκοπεύει να απαντήσει ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον του από τον Απόστολο Τσιπίδη.

Σε επικοινωνία που είχε μάλιστα συνεργάτης του ThrakiSportS με τον (εμφανώς οργισμένο) προπονητή του Εθνικού, ο τελευταίος ενημέρωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της ιστοσελίδας για την φιλοξενία της «καταγγελίας» Τσιπίδη. Όπως υποστήριξε, θεωρεί ότι υπάρχει δόλος από την πλευρά της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας της  Θράκης να θιγεί προσωπικά μετά από 40 χρόνια καριέρας και κρίνει σκόπιμο να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο για την αναδημοσίευση των όσων έγραψε επώνυμα και δημόσια ο μέχρι πρότινος εμφανιζόμενος ως «μέγας χορηγός» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Το ThrakiSportS έχει εκδηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν (και θα συνεχίσει να το κάνει) τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Σάκη Μουστακίδη, τον οποίο, όχι τυχαία προφανώς, η συντακτική του ομάδα και το αναγνωστικό κοινό ψήφισαν ως κορυφαίο προπονητή της Θράκης σε όλα τα αθλήματα τόσο το 2013 όσο και το 2014, συνεκτιμώντας αγωνιστικές αποδόσεις και ήθος. Είναι προφανές ότι δεν υιοθετούνται οι καταγγελίες που γίνονται προς το πρόσωπό του, αλλά είναι επίσης προφανές ότι προκαλούν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και δεν μπορούν να «φιμωθούν» όσα καταγγέλλονται από ένα πρόσωπο που ο ίδιος ο Εθνικός ανέδειξε σε σημαίνοντα παράγοντά του.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή εδώ η ιστοσελίδα ήταν η μόνη που από την πρώτη στιγμή, με ένα εκτενές κείμενο, είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της για τις προθέσεις του νέου επενδυτή και μάλιστα είχε λοιδορηθεί για αυτό. Τώρα τα ίδια άτομα που τότε έθεταν στην «πυρά» το ThrakiSportS, το κατηγόρησαν γιατί αναδημοσίευσε όσα ο ίδιος επώνυμα και δημόσια ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και έμειναν αναπάντητα για περίπου τρεις ημέρες.

Αργά το βράδυ των Θεοφανίων ωστόσο και ενώ σε λίγο θα συμπληρώναμε τρίτο 24ωρο χωρίς επίσημη απάντηση από το ΤΑΑ Εθνικός, υπήρξε επιτέλους λίγο πριν τα μεσάνυχτα απάντηση από αυτό. Σε αυτήν, εκφράζεται η στήριξη στον Σάκη Μουστακίδη, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πάλι ονομαστική αναφορά στον Απόστολο Τσιπίδη, για τον οποίο τυπικά παραμένουν με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις του ΤΑΑ Εθνικός μόνο θετικά σχόλια για την προσφορά του στον σύλλογο. Η ανακοίνωση του ΤΑΑ Εθνικός έχει ως εξής:

«Ο ΜΓΣ Εθνικός με την μακρόχρονη πορεία του αποτελεί σύλλογο πρότυπο γα τα ελληνικά δεδομένα και ξεχωρίζει για το κύρος και το ήθος που αποπνέει. Τα τελευταία χρόνια, με συνοδοιπόρο έναν άνθρωπο που για δεκαετίες έχει κερδίσει με την αξία του τον σεβασμό σύσσωμου του κόσμου του ελληνικού βόλεϊ , τον προπονητή μας Σάκη Μουστακίδη, έχει γράψει χρυσές σελίδες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

tsipidis-moustakidis3-taaethnikosΜε αφορμή λοιπόν, αήθη δημοσιεύματα (άραγε ποιος ο λόγος και η χρησιμότητά τους) που φιλοξενούν αναρτήσεις και σχόλια που σκοπό έχουν να πλήξουν πρόσωπα και υπολήψεις, διαμηνύουμε τα εξής:

Μας βρίσκουν απέναντί τους όσοι κάνουν «παιχνίδια» με την ιστορία του συλλόγου και επιχειρούν για ίδιο όφελος και προσωπική προβολή να σπιλώσουν τόσο τον Εθνικό όσο και τον προπονητή μας, με τον οποίο έχουμε γευτεί μοναδικές στιγμές. Καλά θα κάνουν , επίδοξοι και αυτόκλητοι «σωτήρες» να αφήσουν τους ανθρώπους που διοικούν τον ΜΓΣ Εθνικό να χειριστούν αυτοί, τις τύχες της ομάδας μας. Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάει τον φίλαθλο κόσμο μας και την μεγάλη οικογένεια του Εθνικού, που ξέρει να αναγνωρίζει αξίες και πρόσωπα.

Μας προκαλεί δε απορία το χρονικό σημείο που ξαφνικά επέλεξαν να κάνουν την επανεμφάνισή τους …

Μήπως η εμφάνιση τους έχει σχέση με τις επικείμενες εκλογές του συλλόγου την ερχόμενη Άνοιξη και την απελπισμένη ανάγκη τους για εύρεση κοινωνικών ερεισμάτων; Ο Εθνικός είναι ανοιχτός σε όποιον πραγματικά έχει αγνές προθέσεις για να τον βοηθήσει αλλά είναι και αποφασισμένος να βρεθεί αντιμέτωπος με όποιους επιβουλεύονται την ιστορία του.

Ο Εθνικός και το τμήμα βόλει του, δεν είναι και δεν προτίθεται να γίνουν δεκανίκι κανενός. Ας το καταλάβουν όσο είναι καιρός …. Θα μας βρουν απέναντί τους. ΤΑΑ ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κάμποσες ώρες πριν από την ανακοίνωση – απάντηση του ΤΑΑ Εθνικός, ο Απόστολος Τσιπίδης είχε προχωρήσει το απόγευμα της Τετάρτης σε νέα, ακόμα πιο σφοδρή επίθεση σε βάρος του Σάκη Μουστακίδη, αναδημοσιεύοντας το προηγούμενο άρθρο του ThrakiSportS στο facebook.

tsipidis-moustakidis2Το ThrakiSportS χωρίς προφανώς να υιοθετεί ούτε τις καταγγελίες ούτε και τους χαρακτηρισμούς, τους παρουσίασε, καθώς από δημοσιογραφικής άποψης κρίνει ότι οφείλει να το κάνει, εφόσον εκφράζονται επώνυμα και δημόσια από ένα πρόσωπο, για το οποίο επισήμως το ΤΑΑ Εθνικός αλλά και ο Ερασιτέχνης Εθνικός εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να έχουν δημοσίως, με βάση τις ανακοινώσεις τους, μόνο… καλές κουβέντες να πουν.

Το ThrakiSporS θεωρεί απαράδεκτες πολλές από τις αναφορές και τους χαρακτηρισμούς, ιδίως στις νέες κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Απόστολος Τσιπίδης κατά του επιτυχημένου προπονητή του Εθνικού και αφήνει το αναγνωστικό κοινό να κρίνει, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το όνομά «Τσιπίδης» στην επικαιρότητα, παραθέτοντας μόνο τεκμηριωμένα στοιχεία, ρεπορτάζ, δηλώσεις και όλες τις επίσημες ανακοινώσεις. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να λογοκρίνει κανέναν και δεν το έχει κάνει ποτέ.

Επίσης, δεν μπορεί να φταίνε και να στοχοποιούνται τα μέσα ενημέρωσης για τις δηλώσεις που φιλοξενούν, όταν οι άνθρωποι από τους οποίους προέρχονται αυτές οι δηλώσεις μένουν ουσιαστικά στο απυρόβλητο από τις ομάδες και τα πρόσωπα που θίγονται.

Εννοείται ότι το βήμα του ThrakiSportS, που θα συνεχίσει την έρευνά του για το θέμα, είναι ανοιχτό και θα φιλοξενήσει κάθε επώνυμη άποψη, όπως τόσα χρόνια κάνει με σκοπό ακριβώς να μην αιωρούνται και μένουν αναπάντητες στην θρακιώτικη κοινή γνώμη ατεκμηρίωτες κατηγορίες σε βάρος επιφανών στελεχών της.