Οι αιχμές του Μάνταλου για τις «πολλές αλλαγές προπονητών» στην Ξάνθη και την εύνοια του Ολυμπιακού

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Goal παραχώρησε ο Πέτρος Μάνταλος. Σε αυτή αναφέρει ότι δεν τον επηρέασε η αλλαγή προπονητή, καθώς στην Ξάνθη είχε βιώσει πολλές αλλαγές προπονητών, πως στόχος για το 2016 είναι μία κούπα με την ΑΕΚ, ενώ ανέφερε πως ο Ολυμπιακός έχει μία βοήθεια παραπάνω σε κάθε παιχνίδι.

«Οταν ανακοινώθηκαν από τον κ. Μπάγεβιτς οι αρχηγοί, ήταν σε μια πρωινή προπόνηση. Οταν πήγα σπίτι, κάθισα στον καναπέ και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να σηκώνω κούπες με την ομάδα. Θέλω να το ζήσω αυτό με την ΑΕΚ», ανέφερε αρχικά στην συνέντευξή του ο κομοτηναίος άσσος, που υποστήριξε ότι το μεγάλο όπλο της ομάδας του είναι το οικογενειακό κλίμα. «Μπορεί να μην έχουμε τους παιχταράδες που θα πάρουν μόνοι τους ένα ματς, αλλά λειτουργούμε όλοι μαζί και όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο».

«Ο κόσμος της ΑΕΚ μου ζητά μία κούπα. Διψούν οι ΑΕΚτζήδες για κάτι τέτοιο. Εχουν περάσει και έξι χρόνια. Είναι πολλά»., προσθέτει ο Πέτρος Μάνταλος, που σε σχέση με την άνοδο, ανέφερε: «Από όλους θεωρούνταν αυτονόητο. Αν δεν το πετυχαίναμε, θα ήταν τεράστια αποτυχία. Αλλά σίγουρα δεν ήταν τόσο εύκολο όσο το θεωρούσαν όσοι βρίσκονταν εκτός ομάδας». Για την χειρότερη στιγμή του 2015 απάντησε: «Η χειρότερη ήταν ο τραυματισμός μου. Οχι μόνο προσωπικά, αλλά και για την ομάδα, επειδή χάσαμε έναν πολύ σημαντικό στόχο».

Σε ερώτηση για την απότομη πτώση της Εθνικής Ομάδας σχολίασε: ««Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Η εικόνα μας στα προκριματικά δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Εύχομαι όλο αυτό να ήταν μια κακή παρένθεση. Από το επόμενο κιόλας ματς ελπίζω αυτό να αντιστραφεί και η ομάδα να κάνει όσα μπορεί». Σε σχέση με τις ευρωπαϊκές προτιμήσεις του, ανέφερε: «Αυτό που μου αρέσει περισσότερο και παρακολουθώ όταν είμαι στο σπίτι είναι το γερμανικό». Όσο για την ομάδα; «Είναι μόνο μία: η Μπάρτσα. Αυτό που έκανε το ’13-’14. Είχαν φτάσει το παιχνίδι τους σε τοπ επίπεδο, έπαιζαν σαν βγαλμένοι από πλέι στέισον. Δεν νομίζω πως θα δούμε ξανά τέτοια μπάλα».

Σε σχέση με τις αποτυχίες στην φετινή σεζόν, ο Πέτρος Μάνταλος απάντησε: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αποτυχημένη χρονιά. Αποτυχία είναι πως έχουμε μείνει τόσους βαθμούς πίσω από την κορυφή. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε πάει ακόμα καλύτερα. Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι καλό και πρέπει να πάμε ψηλότερα».

Σε ερώτημα αν εκτιμά ότι η απόσταση από την κορυφή απεικονίζει την πραγματική διαφορά της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, άφησε τις αιχμές του: «Αν πω όχι, θα πει κάποιος πως χάσαμε 4-0. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει το απόλυτο, αλλά δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται (…) Ολοι βλέπουμε ποδόσφαιρο. Βλέπουμε τι γίνεται. Δεν ξέρω το γιατί, αλλά βλέπουμε πως ο Ολυμπιακός έχει μία βοήθεια παραπάνω σε κάθε ματς. Δεν ξέρω το γιατί, αλλά αυτό συμβαίνει».

Αιχμές όμως άφησε και όταν ρωτήθηκε πόσο τον επηρέασε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, αυτή τη φορά όμως με αναφορά στην πρώην ομάδα του. «Στην Ξάνθη είχα βιώσει πολλές αλλαγές προπονητών. Δεν με επηρέασε. Κάθε προπονητής φέρνει στην ομάδα νέο κίνητρο σε κάθε ποδοσφαιριστή. Εκείνοι που αγωνίζονταν να κρατήσουν τη θέση τους και εκείνοι που δεν έπαιζαν να μπουν στην ομάδα. (…) Ο κ. Δέλλας είναι εκείνος που μου έδωσε εκείνο το κάτι που μου έλειπε ως ποδοσφαιριστής. Δεν ξέρω τι ήταν, ίσως ο τρόπος που μου μιλούσε, όπως με προσέγγισε. Ηταν ο καλύτερος που έχω συνεργαστεί. Ο κ. Πογιέτ είναι λίγους μήνες στην ομάδα. Εχει πείρα, είναι καλός προπονητής με σπουδαίο βιογραφικό. Ελπίζω να μας βοηθήσει και να τον βοηθήσουμε και εμείς για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τέλος, σε ερώτημα για το πώς βίωσε το διάστημα που ήταν εκτός γηπέδων λόγω τραυματισμού, απάντησε: «Είναι το χειρότερο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή. Εμεινα μεγάλο διάστημα εκτός γηπέδων. Δεν ήθελα να ακούω κανέναν και δεν έβλεπα την ώρα να δουλέψω και να γυρίσω στην καλύτερη κατάσταση. (…) Προσωπικά βλέπω διαφορά στον εαυτό μου. Ελπίζω πως με τον χρόνο θα έρθω στα ίδια επίπεδα που ήμουν πριν. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πως είναι κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Είναι κάτι αόριστο, αλλά καταλαβαίνω πως δεν είμαι εκείνος που ήμουν. Είναι δύσκολο να σας το εξηγήσω, αλλά το αισθάνομαι».

Σε σχέση τέλος με τα περίφημα ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Για πολλούς ήταν πρωτόγνωρη η παρουσία 65.000 θεατών στο ΟΑΚΑ. Αλλά ο κόσμος βοήθησε την ομάδα. Ηταν ένα παιχνίδι που είχε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, είχαμε και εμείς τις δικές μας. Νομίζω πως ήταν η φάση. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως και στα δυο ματς ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Τελικά, ο Ολυμπιακός πήρε μια πρόκριση που νομίζω πως δεν δικαιούταν. (…)  Η εμφάνιση στο Καραϊσκάκη είναι ένα από τα καλύτερα ματς της ομάδας. Προσωπική μου άποψη είναι πως εκεί χάθηκε η πρόκριση. Επρεπε να φύγουμε νικητές από το γήπεδο».