Γ’ Εθνική: Κακό μαντάτο για Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Έβρο Σουφλίου η… απόσυρση της FC Σέρρες

Έναν αντίπαλο λιγότερο φαίνεται ότι θα έχουν στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Έβρος Σουφλίου, αλλά η είδηση της αποχώρησης της FC Serres, την ομάδα που όλοι μάθαμε ως Εθνικό Γαζώρου, κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι για τις ομάδες του Έβρου.

Αν και πριν αποχαιρετήσουμε το 2015 το κλίμα που έβγαινε από την ήταν πως θα γίνει μία προσπάθεια αντεπίθεσης στονδεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, τελικά αυτό άλλαξε άρδην και στο… καλημέρα της νέας χρονιάς η ομάδα ετοιμάζεται να πει… “καληνύχτα”. Όπως αναφέρει το http://serressport.gr, όπως όλα δείχνουν η απόφαση για διάλυση και οριστικό αντίο μοιάζει να έχει παρθεί, αν και τίποτα ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο.

Η απόφαση για μη διεξαγωγή προπονήσεων την περασμένη εβδομάδα ήταν το πρώτο μήνυμα πως κάτι δεν πάει καλά και από το Σάββατο ήρθε η ειδοποίηση προς τους παίκτες πως είναι ελεύθεροι, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλη ομάδα και από το πρωί της Δευτέρας οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, πέρασαν από τα γραφεία προκειμένου να πάρουν την ελευθέρας τους.

Την Τρίτη θα γίνει γενικότερη αποτίμησης της κατάστασης και του ρόστερ που θα έχει μείνει διαθέσιμο και δεν αποκλείεται να ειδοποιηθεί η ΕΠΟ για την απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου. Η FC Σέρρες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρισκόταν ισόβαθμη με τον Έβρο Σουφλίου στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς.

 

Ωστόσο η απόσυρσή της, αν έρθει, μόνο αρνητική χαρακτηρίζεται για Σουφλί και Εθνικό στην  μάχη της σωτηρίας, καθώς το ένα τρίτο των βαθμών που έχει κερδίσει ο πρώην Εθνικός Γαζώρου είναι απέναντι στις ομάδες του Έβρου. Αυτό σημαίνει ότι αν αποσυρθεί η FC Σέρρες, τότε οι δυο ομάδες του Έβρου θα έχουν μειονέκτημα έναντι όλων σχεδόν των αντιπάλων τους.

Όλοι μεν στον δεύτερο γύρο θα κερδίσουν με 3-0 στα χαρτιά, αλλά οι χαμένοι βαθμοί του πρώτου γύρου απέναντι σε μια ομάδα που δεν άντεξε δεν θα διαγραφούν. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε ηττηθεί στις Σέρρες με 2-1 και αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με τους άλλους αντιπάλους του θα αναζητά τρεις επιπλέον βαθμούς για να καλύψει αυτό το χαμένο έδαφος.

Αντιστοίχως, ο Έβρος Σουφλίου είχε αναδειχθεί ισόπαλος 0-0 μέσα στις Σέρρες και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι επίσης θα αναζητά άλλους δύο βαθμούς παραπάνω από τους ανταγωνιστές του, που κατάφεραν να μην έχουν απώλειες απέναντι σε μια ομάδα που όλα δείχνουν ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας Εθνικός Αλεξανδρούπολης – FC Σέρρες έχει προγραμματιστεί κανονικά για την άλλη εβδομάδα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β’ Γύρου ενώ το Έβρος Σουφλίου FC Σέρρες αργεί ακόμα, την 8η αγωνιστική του δεύτερου γύρου.