Επιμένει ο Δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά στην «απαγόρευση» του Άη Βασίλη 

Επιμένει ο  δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ στην θέση του πως δεν έχει θέση ο Άγιος Βασίλης στα νηπιαγωγεία της περιοχής, καθώς οι πολίτες του δήμου είναι όλοι μουσουλμάνοι και οι επίσημες γιορτές τους είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Η ανακοίνωση που εκδώσαμε ήταν σαφής, λέει στο protothema.gr και τονίζει πως δεν θέλει να σχολιάσει τον θόρυβο που προκλήθηκε.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο δήμαρχος υπογράμμισε τα εξής: «Να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, δεν θέλω να κάνω περαιτέρω καμία δήλωση πάνω στο θέμα αυτό. Ήταν μια ανακοίνωση, ήταν σαφής αυτά που αναφέρουμε και δεν θέλω να το σχολιάσω καθόλου. Με έχουν πάρει πάρα πολλοί τηλέφωνο και δεν θέλω να το σχολιάσω. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο δήμος Μύκης του νομού Ξάνθης, σε σχετική ανακοίνωση του στις 22/12/2015 εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την πρωτοβουλία εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία του δήμου να εμφανίσουν τον Άγιο Βασίλη στα παιδιά, ζητώντας να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο σε σχολεία που ανήκουν διοικητικά στον δήμο: «Εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν την θρησκευτική μας ελευθερία» τονίζεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Ο δήμος Μύκης ανήκει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης.

ΠΗΓΗ: press724.gr