Απών ο Μουστακίδης από την αναβίωση της Εθνικής Ομάδας της Γάνδης για φιλανθρωπικό σκοπό

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν και οι αντοχές να μειώθηκαν, ωστόσο το πάθος, το ταλέντο και η δίψα για νίκες, πλάκες και μοναδικούς πανηγυρισμούς παρέμειναν σταθερές αξίες για τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών του 1987, της Εθνικής της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού βόλεϊ, που επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό της Γάνδης με το χάλκινο μετάλλιο.

Τα μέλη της φρόντισαν να ξανασμίξουν την Κυριακή στην Αγία Παρασκευή για έναν ξεχωριστό φιλανθρωπικό αγών. Μπορεί να πέρασαν 29 ολόκληρα χρόνια από τότε, ωστόσο τα μέλη την «μεγάλης» Εθνικής για μια ακόμη φορά απέδειξαν πως είναι φτιαγμένα από άλλο μέταλλο. Από το μέταλλο του νικητή.

Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης και Στέλιος Καζάζης, Αμαριανάκης, Γόντικας, Ανδρεόπουλος, Ντράγκοβιτς, Φάκας φόρεσαν εκ νέου σορτσάκια και  έχοντας «τιμ μάνατζερ» τους Θεοδωρίδη, Τερζάκη και προπονητές τους Μαργαρίτη, Παντελιά και Πολύζο ξαναβρέθηκαν στο γήπεδο και παρά την απουσία του (νυν προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και νεαρού τότε πασαδόρου της ομάδας) Σάκη Μουστακίδη αλλά και των Τεντζέρη, Νικολαϊδη και Μαργαρώνη πρόσφεραν σε όλους μοναδικές στιγμές.

Στιγμές βγαλμένες από ένα ένδοξο παρελθόν που με αστείρευτο πάθος, απίστευτες πλάκες και ατάκες αλλά και… αρκετό ιδρώτα έδειξε προς όλους πως το βόλεϊ δεν ξεχνιέται όσα χρόνια και αν περάσουν.

«Βουτιές αυτοθυσίας από τον Στέλιο Καζάζη, εντυπωσιακά μπλοκ από τον Σωτήρη Αμαριανάκη, «μαεστρικές» πάσες από τον Ανδρεόπουλο αλλά και εξαιρετικά περάσματα και άμυνες από τους Ντράγκοβιτς, Τριανταφυλλίδη, Γόντικα και Φάκα ήταν λίγα από αυτά που είδαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο γήπεδο», αναφέρει ο Δημήτρης Αρβανιτίδης στο VolleyPlanet.

Το θέαμα στον αγώνα μοναδικό που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό της Αγίας Παρασκευής και που χειροκρότησan την Εθνική Oμάδα του 87.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως ο… αγώνας ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα και στο πλαίσιο του Τουρνουά «Φανούρης Αγάθος» στηρίζοντας το Χαμόγελο του Παιδιού», η «παρέα» της Γάνδης  φρόντισε να νικήσει με 2-0 (25-19, 25-21) την ομάδα της Αγίας Παρασκευής κάνοντας υπερήφανο τον Θανάση Μαργαρίτη, αλλά και τον Θανάση Μπελιγράτη που βρέθηκε στον «κυανόλευκο» πάγκο…