Πυκνό το χιόνι στην Ξάνθη! Ενδεχόμενο αναβολής του ντέρμπι της Skoda με τον ΠΑΟΚ!!!

Κατάλευκο είναι το τοπίο που αντικρίζουν από το πρωί της Κυριακής (03/01/2016) οι κάτοικοι της Ξάνθης, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» την περιοχή, καλύπτοντας τα πάντα με λευκό μανδύα, όπως άλλωστε αναμενόταν με βάση το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Με βάση αυτό μάλιστα, οι χιονοπτώσεις αναμένεται όχι απλά να συνεχιστούν αλλά και να ενταθούν τις επόμενες ώρες, καθιστώντας αμφίβολη την διεξαγωγή του αγώνα της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ, που έχει προγραμματιστεί για τις 17:15 το απόγευμα στα Πηγάδια.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε ισχνή χιονόπτωση στην Ξάνθη, με το φαινόμενο να είναι πιο έντονo στην ορεινή περιοχή, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας το χιόνι έγινε πιο πυκνό με αποτέλεσμα να το στρώσει τόσο στα ορεινά όσο και μέσα στην πόλη αλλά και στο πεδινό τμήμα του Νομού.

Όπως αναφέρει το xanthinea, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ωστόσο η χιονόπτωση συνεχίζεται, ενώ κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο ορεινό δίκτυο.

Αρκετά πυκνό χιόνι άρχισε να πέφτει το πρωί και μέσα στην πόλη της Ξάνθης, όπου το έστρωσε μετά από πολλά χρόνια. Είναι δεδομένο ότι ο λευκός μανδύας έχει σκεπάσει και το γήπεδο στα Πηγάδια, ωστόσο η τέλεση του αγώνα θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των επόμενων ωρών.

Άνθρωποι της Skoda Ξάνθη είναι δεδομένο ότι θα καθαρίζουν διαρκώς τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο αν επιβεβαιωθεί η ΕΜΥ και τα φαινόμενα αντί να εξασθενίζουν ενισχύονται τις επόμενες ώρες, τότε ενδεχομένως το παιχνίδι να αναβληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν αναβληθεί η αναμέτρηση Ξάνθης – ΠΑΟΚ, τότε βάσει ΚΑΠ θα πρέπει να διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο 24 ώρες μετά, κάτι που πάντως δεν θεωρείται απίθανο γιατί η ΕΜΥ προβλέπει εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ.

Στο facebook οι Ξανθιώτες πάντως χαίρονται ιδιαίτερα με την άσπρη μέρα που τους ξημέρωσε και ανεβάζουν διαρκώς φωτογραφίες με το κατάλευκο τοπίο από διάφορα σημεία της πόλης. Δείτε το βίντεο του xanthinea με την εικόνα που αντίκριζαν το πρωί οι Ξανθιώτες…