Photos: Οι “ηρωικοί” πιτσιρικάδες και ο απολογισμός της πρώτης μέρας στο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά Ακαδημιών της Skoda Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους φιλάθλους να ψάχνουν να βρουν μέρος να ζεσταθούν με την ολοκλήρωση των αγώνων, το 6ο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά της Skoda Ξάνθη που σημαδεύτηκε από την έντονη χιονόπτωση αλλά και τις “ηρωικές” προσπάθειές των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών που παρά τον χιονιά αγωνίστηκαν.

Όπως σας μετέδωσε από την πρώτη στιγμή το ThrakiSportS οι αγώνες ξεκίνησαν κανονικά(Θυμηθείτε ΕΔΩ), με τους ιθύνοντες της Skoda Ξάνθη να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να γίνουν όσο το δυνατόν ήταν εφικτό και λόγω του καιρού ομαλά τα ματς. Δεν έλειψαν φυσικά και τα αρκετά παράπονα για την απόφαση να διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια των μικρών, εν αντιθέσει για παράδειγμα με αυτό της Skoda Ξάνθη με τον ΠΑΟΚ για την Super League που αναβλήθηκε(Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Σε επικοινωνία που είχαμε με ιθύνοντες της Ξανθιώτικης ΠΑΕ η απάντηση ήταν πως η παρουσία αρκετών ομάδα που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ είτε από το προηγούμενο βράδυ είτε από το πρωί του Σαββάτου, αλλά και η σημαντική απόσταση που διένυσαν όλοι τους δεν μπορούσε να οδηγήσει σε αναβολή των αγώνων. Μάλιστα μας εξέφρασαν και την αγωνία τους για την αυριανή κατάσταση καθώς αν συνεχιστεί η έντονη χιονόπτωση θα οδηγήσει σε αναγκαστική διακοπή του τουρνουά. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν απο τις διαθέσεις του καιρού και το γεγονός σε τι κατάσταση θα βρίσκονται τα γήπεδα το πρωί της Δευτέρα. Καθώς δεν είναι λίγες οι Ακαδημίες απο τους γειτονικούς νομούς, Κομοτηνή, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη που αν κλείσουν οι δρόμοι θα είναι αδύνατη η πρόσβαση τους στα Πηγάδια.

Όσον αφορά το αγωνιστικό τα αποτελέσματα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει, καθώς αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους του μικρούς ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών που όχι μόνο έπαιξαν αδιαμαρτύρητα αλλά προσέφεραν και πολλές όμορφες στιγμές στους γονείς που παρακολουθούσαν τα παιχνίδια. Οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν με σκουφάκια και γάντια, να προστατευτούν απο τον χιονιά, ενώ και οι φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο με ζεστά ροφήματα να κρατούν ζεστή την φωνή για να επευφημούν όλα τα παιδιά που αγωνίζονταν κάτω απο αυτές τις συνθήκες.