Νέο σοκ πριν την εκπνοή του 2015… Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο Τάσος Χαραλαμπίδης…

Άλλη μια σημαντική απώλεια μετρά ο αθλητισμός της Θράκης, λίγο πριν την εκπνοή του 2015. Το πρωί της Τρίτης (29/12) έφυγε αιφνιδιαστικά  από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσος Χαραλαμπίδης.

Θεωρούνταν επί σειρά ετών ο ισχυρός άνδρας του μπάσκετ της περιφέρειας, καθώς διετέλεσε πρόεδρος της Ενωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματειων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 1981 ως και το 2011. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, η οποία πρωτοδημιουργήθηκε το 1976.

Επίσης, ήταν μέχρι και σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και επί σειρά ετών υπεύθυνος των Εθνικών Ομάδων Παίδων, τις οποίες πάντα συνόδευε στις εκτός έδρας αποστολές τους (η τελευταία το περασμένο καλοκαίρι στην Λιθουανία).

Ήταν σε κάθε περίπτωση ο άνθρωπος που είχε ταυτιστεί με το μπάσκετ της περιοχής μας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Η κηδεία του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα γίνει την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή, τόπο καταγωγής και επαγγελματικής δραστηριοποίησής του.

Στην φωτογραφία αρχείου, ο Τάσος Χαραλαμπίδης αριστερά στην εικόνα, με την τελευταία φουρνιά της Εθνικής Παίδων, της οποίας επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνος…