Γ’ Εθνική: Οι κορυφαίοι γκολτζήδες του 1ου ομίλου! Οι σκόρερς Εθνικού και Έβρου Σουφλίου

Με τον πρώτο γύρο να ολοκληρώνεται την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και τις ομάδες να προετοιμάζονται πλέον για την έναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για τον Β’ γύρο που ξεκινά την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, και τους σκόρερ των δύο ομάδων που εκπροσωπούν το Θρακιώτικο και δη το Έβριτικο ποδόσφαιρο δηλαδή τους Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Έβρο Σουφλίου.

Πριν όμως να μπούμε στο ζουμί να σημειώσουμε πως οι δύο ομάδες της Θράκης στην απογοητευτική μέχρι τώρα πορεία τους διαθέτουν δύο από τις χειρότερες επιθετικές συγκομιδές του πρωταθλήματος, μόνο ο Εθνικός Σερρών έχει λιγότερα γκολ(10), έχοντας πετύχει 11 η ομάδα της Αλεξανδρούπολης και 12 η ομάδα του Σουφλίου. Μάλιστα η ομάδα του Έβρου Σουφλίου διαθέτει και την χειρότερη άμυνα όχι μόνο του ομίλου της αλλά ολόκληρης της Γ’ Εθνικής με 34 τέρματα παθητικό, δύο περισσότερα απο τον Φωκικό, ενώ η ομάδα του Εθνικού αμυντικά διαθέτει την 13η άμυνα του 1ου ομίλου με 22 τέρματα παθητικό.

Τα 11 τέρματα του Εθνικού τα έχουν σημειώσει 8 ποδοσφαιριστές, με τους τρείς εξ’ αυτών να είναι πρώτοι σκόρερ με 2 τέρματα ενώ 5 ποδοσφαιριστές του Εθνικού έχουν σημειώσει απο ένα γκολ. Στα δύο γκολ είναι οι Γωνιάδης, Ερκάν και Πελτέκης, ενώ απο ένα τέρμα έχουν σημειώσει οι Μαμούτ, Τσέκος, Κριέζης, Κυριζάκης και Θεοδωράκης.

Για την ομάδα του Έβρου Σουφλίου 7 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει τα 12 συνολικά τέρματα της ομάδας τους, με τον Μπάμπη Ζιγκερίδη να οδηγεί την κούρσα έχοντας πετύχει 5 τέρματα που τον κατατάσσουν μάλιστα στους 10 κορυφαίους σκόρερ της κατηγορίας, ενώ ακολουθεί με δύο τέρματα ο Γιώργος Λίτσκας. Από ενα τέρμα έχουν σημειώσει οι Πιτσόκος, Εμρέ, Μερτίκας, Μεμέτ και Λίτσιος.

Πέρα όμως από τις δύο ομάδες της Θράκης εκπροσώπηση έχουμε και από ποδοσφαιριστές που είτε έχουν καταγωγή από την Θράκη και έχουν σκοράρει σε αγώνες του  1ου ομίλου, είτε έχουν περάσει στο παρελθόν από ομάδες της Θράκης. Για παράδειγμα στα 7 τέρματα συναντάμε δύο πρώην παιδιά της Skoda Ξάνθη τους Αργύρη Μπαρέττα και Φώτη Δουμάνη που αγωνίζονται σε Βυζάντιο και ΑΟΚ αντίστοιχα. Λίγο πιο κάτω στα 4 γκολ συναντάμε ακόμα δύο παιδιά της Ξάνθης, τον Ξανθιώτη Ρετζέπ Χασάνογλου και τον Βούλγαρο πρώην επιθετικό του Εχίνου και της Skoda Ξάνθη Ντάνιελ Κούτεφ που αγωνίζονται στο Νέστο Χρυσούπολης αλλά και τον πρώην επιθετικό του Πανθρακικού Λεωνίδα Κυβελίδη που αγωνίζεται στον Άρη.

Στα τρία γκολ είναι ο με καταγωγή απο τον Ίασμο και παρουσία σε Ξάνθη και Πανθρακικό Βλάσης Καζάκης που αγωνίζεται στην Καβάλα, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του Νέστου Λάζαρος Γκατζολάρι(αγωνίστηκε στην Skoda Ξάνθη) και τον Ξανθιώτη Γιάννη Μπουλγκούρα, όπως και ο επιθετικός της Καλαμαριάς Ιάσων Παπαδημητρίου που επίσης έχει φορέσει την φανέλα της Skoda Ξάνθη. Στα δύο γκολ είναι ο Εβρίτης πρώην επιθετικός της Skoda και νύν του Νέστου Γιώργος Λαζαρίδης αλλά και ο Αργεντίνος πρώην άσσος της Ξάνθης Μάουρο Πόι που αγωνίζεται στον Άρη. Τέλος απο ένα γκολ έχουν σημειώσει με την φανέλα του Νέστου ο Ξανθιώτης Άγγελος Παυλακάκης και ο Εβρίς Ανδρέας Μκρτσιάν, με την φανέλα της Δόξας Δράμας ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης Στέλιος Λάσπατζης αλλά και ο Τσαμουρλίδης με την φανέλα του Εθνικού Σερρών.

Πρώτοι σκόρε της κατηγορίας με 10 τέρματα είναι οι Καπνίδης και Γαϊδαρτζής που είναι και οι μοναδικοί με διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Δείτε αναλυτικά τους 21 πρώτους σκόρερ του 1ου ομίλου:

10 γκολ: Καπνίδης (Άρης), Γαϊδαρτζής (Δόξα Δράμας)

7 γκολ: Μπαρέττας (Βυζάντιο Κοκκινοχώματος), Δουμάνης (ΑΟ Καβάλα), Στεφανίδης Ν. (Εθνικός Αγιονερίου), Ζγκούρι (Νέστος Χρυσούπολης)

6 γκολ: Τσίλογλου (Βυζάντιο Κοκκινοχώματος), Ντούνης (Άρης)

5 γκολ: Ζιγκερίδης (Έβρος Σουφλίου), Τάτος (Άρης), Κουντουράς (Καμπανιακός), Κρυστάλλης (Εθνικός Σερρών), Πτηνόπουλος (ΑΟ Καβάλα)

4 γκολ: Χασάνογλου, Κούτεφ (Νέστος Χρυσούπολης), Μπαστάνης (Θύελλα Φιλώτα), Χρήστου, Πάλλας (Καμπανιακός), Ίβιτς (Απόλλων Κρ. Βρύσης), Κυβελίδης (Άρης), Γιόνδης (Εορδαϊκός)