Η εμπειρία της Boxing Day από τον Σάκη Λαμπερνάκη, τέσσερις μήνες μετά τη «μεταγραφή» του στη Λούτον

Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων είναι παραδοσιακά ξεχωριστή και άκρως ποδοσφαιρική στην Αγγλία. Τη ευκαιρία να την ζήσει από μέσα θα ήθελε και ένα «δικός μας» ποδοσφαιριστής. Ωστόσο, αν και υπέγραψε το συμβόλαιο του στις αρχές Αυγούστου στην ιστορική Λούτον Τάουν (μια ομαδα με ιστορία 130 χρόνων από την ίδρυσή της), η μπλέ κάρτα του εβρίτη αμυντικού Σάκη Λαμπερνάκη δεν έφτασε εγκαίρως στην Αγγλία.

Ετσι καταλήξαμε στην περίφημη Boxing Day, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων που στο νησί της Γηραιάς Αλβιώνας την γιορτάζουν παίζοντας ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες, αλλά ο Εβρίτης παίκτης όχι μόνο δεν έχει λεπτό συμμετοχής σε επίσημο ή έστω φιλικό παιχνίδι στην Αγγλία, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά και στο ρόστερ της ομάδας ή έστω στις ανακοινώσεις της ως κάποιος παίκτης που ανήκει στο δυναμικό της.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε στο ThrakiSportS, το προηγούμενο διάστημα προπονούνταν κανονικά με την ομάδα αλλά δεν μπορούσε να αγωνιστεί στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας λόγω της απουσίας μπλε κάρτας, χάνοντας έτσι τις σχετικές προθεσμίες, σχεδόν όλον τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αλλά και τον συγκλονιστικό αγώνα για το Λιγκ Καπ με την Στόουκ (όπου η Λούτον αποκλείστηκε στα πέναλτι).

Σε προηγούμενη επικοινωνία του ThrakiSportS με τον 28χρονο ποδοσφαιριστή, που ταυτόχρονα ξεκίνησε μεταπτυχιακό στα οικονομικά σε πανεπιστήμιο στο Λονδίνο, μας ανάφερε πως η ομάδα του εξασφάλισε ειδική άδεια για ένα μήνα από την αγγλική ομοσπονδία, ώστε επιτέλους να αγωνιστεί. Ο μήνας πέρασε, προφανώς αυτό το μηναίο δελτίο εξέπνευσε, ακόμα και αν ανανεώθηκε όμως, η ουσία είναι ότι δεν έχει παίξει ακόμα.

Ο  ίδιος περιμένει να πάρει χρόνο συμμετοχής ήδη από τα τέλη Σεπτέμβρη από τον προπονητή του Τζόν Στιλ, αλλά προφανώς τα προβλήματα είναι πιο σοβαρά από ότι είχε εκτιμηθεί στην αρχή και έτσι φτάσαμε στην Boxing Day. Και παρόλο που φτάσαμε σε αυτήν,  στον Σάκη Λαμπερνάκη δεν δόθηκε ούτε τώρα η δυνατότητα να την ζήσει από τον αγωνιστικό χώρο αλλά μόνο ως θεατής σε κάποιο γήπεδο ή από την τηλεόραση.

Ο Λαμπερνάκης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Ορέστη Ορεστιάδας και έπαιξε μεταξύ άλλων σε ΠΑΕ Θράκη, Αιγάλεω, Λαμία, Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών όπου ήταν και αρχηγός, Αναγέννηση Επανομής, Διγενή Λακώμματος και πέρυσι στον Εβρο Σουφλίου.

Η Λούτον, είναι από τις παλαιότερες ομάδες του κόσμου (ίδρυση 1885), αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία της Aγγλίας τη δεκαετία του 80, κατακτώντας το Λιγκ Καπ (1988) απέναντι στην Αρσεναλ, έπαιξε παλαιότερα Ευρώπη και έχει φανατικό κοινό (8.000 ο μέσος ορος στους εντος έδρας αγωνες της, δεύτερος μεγαλύτερος μετά την Πορτσμουθ στην συγκεκριμένη κατηγορία).

Στον αγώνα της Boxing Day, η Λούτον ηττήθηκε εντός έδρας από την Γουίκομ Γουόντερερς με 2-0 για την 23η αγωνιστική της League 2 της Αγγλίας.  Στην βαθμολογία βρίσκεται στην 15η θέση με 29 βαθμούς, οκτώ μακριά από τις θέσεις που υπό προϋποθέσεις και μέσω πλέι οφ μπορεί να οδηγήσουν στην ανώτερη κατηγορία και 16 πόντους μακριά από τις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό.

Η League 2 είναι ουσιαστικά κάτι σαν την τέταρτη εθνική. Στην πρώτη, την περίφημη Premier League όπου επίσης είχαμε πλούσια αγωνιστική δράση την Boxing Day, ξεχωρίζει η ήττα της πρωτοπόρου Λέστερ του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδος Κλαούντιο Ρανιέρι από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ με 1-0.

Παρόλα αυτά, η Λέστερ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού στον νυχτερινό αγώνα που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η Άρσεναλ δεν εκμεταλλεύθηκε το δώρο που της έγινε και έχασε από την Σαουθάμπτον και μάλιστα με το βαρύ 4-0.

Νωρίτερα, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε (και) από την Στόουκ Σίτι και μετά την τέταρτη σερί ήττα της, ο Λουις Φαν Χααλ εκτιμάται ότι μετράει ώρες στον πάγκο των “κόκκινων διαβόλων”, με μια στοιχηματική εταιρεία ήδη να πληρώνει τους πελάτες της που είχαν ποντάρει ότι θα είναι ο επόμενος τεχνικός που θα εγκαταλείψει ομάδα της Πρέμιερσιπ.

Τέλος, σε άλλα σημαντικά παιχνίδια η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 4-1 την Σάντερλαντ ενώ η Τσέλσι αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Γουότφορντ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΕΡΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ