Απέκλεισαν τον Μπανιώτη από τα πριμ του 2015 αν και μπήκε στον τελικό του Παγκοσμίου του Πεκίνου

Το πριμ διάκρισης για τους αθλητές που ξεχώρισαν το 2015 επικύρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, στη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης πριν τα Χριστούγεννα.

«Η ομοσπονδία, παρά τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει και την περικοπή της επιχορήγησης θα δώσει κανονικά το πριμ στους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς και εκείνους που βρέθηκαν στην 4η, 5η και 6η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου και στους προπονητές τους, το οποίο ανέρχεται στις 75.000 ευρώ (αθλητές- προπονητές)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο ότι με βάση αυτήν την απόφαση, ο Κώστας Μπανιώτης που εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα, προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου του Πεκίνου και εξασφάλισε το όριο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δεν παίρνει ευρώ. Αντιθέτως, σε αντίθεση με τον Κομοτηναίο πρωταθλητή, λαμβάνουν πριμ όσοι προκρίθηκαν σε τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου (ανάμεσά τους ο δραμινός Κώστας Δουβαλίδης).

Ωστόσο, απορία προκαλεί για ποιον λόγο προκρίνεται ουσιαστικά η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κλειστού Στίβου (ορθά γίνεται βέβαια, για να μην παρεξηγηθούμε) και δεν προκρίνεται την ίδια ώρα η πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου, όπου ο ανταγωνισμός είναι σαφώς μεγαλύτερος. Κάπως έτσι, ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής αλλά και ο προπονητής του Γιώργος Τσούγκος θα μείνουν χωρίς πριμ, ένα ποσό αρκετά χρήσιμο αν το ελάμβαναν δεδομένης της εν εξελίξη ολυμπιακής προετοιμασίας.

Οι αθλητές που θα λάβουν πριμ είναι οι: Νικόλ Κυριακοπούλου (3η στο Πεκίνο), Κατερίνα Στεφανίδη (2η στην Πράγα), Αντώνης Μάστορας (2ος στην Πράγα), Εμμανουήλ Καραλής (3ος στο Κάλι), Λούης Τσάτουμας (4ος στην Πράγα), Κώστας Φιλιππίδης (5ος στην Πράγα), Κώστας Δουβαλίδης (6ος στην Πράγα). Υπενθυμίζεται ότι στο Πεκίνο έγινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιστού Στίβου τον Αύγουστο, στην Πράγα το Πανευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου τον Μάρτιο και στο Κάλι της Κολομβίας το Παγκόσμιο Ανοιχρού Στίβου Παίδων. Το πριμ του Εμμανουήλ  Καραλή θα μπει σε προθεσμιακό λογαριασμό, ο οποίος θα μπορεί να ανοιχτεί με την ενηλικίωση του.