Απο συμπαίκτες και…. κυπελλούχοι Ελλάδας με την Ασπίδα, βρέθηκαν μετά από 24 χρονιά αντίπαλοι ως… προπονητές!

Ανταπόκριση απο την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μια ξεχωριστή ιστορία, απο αυτές που μόνο ο αθλητισμός  μπορεί να προσφέρει, εκτυλίχθηκε για δεύτερη φορά φέτος στο πρωτάθλημα Μεικτών Ομάδων, το επισήμως ονομαζόμενο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Όμως όχι,  δεν έχει να κάνει με κάποιο απο τα παιδιά που έπαιζαν, αλλά με τους ενωσιακούς προπονητές των ΕΠΣ Ξάνθης και ΕΠΣ Θράκης.

DSCI1667Βλέπετε, ο προπονητής της ΕΠΣ Ξάνθης Απόστολος Κουτρουλός και ο προπονητής της ΕΠΣ Θράκης Σπύρος Κουτσογιάννης βρέθηκαν μαζί  στο ίδιο γήπεδο μετά απο σχεδόν 20 χρόνια, αλλά πλέον ως αντίπαλοι.

Αλλά το ακόμη πιο εντυπωσιακό και συννάμα ξεχωριστό που μας έκανε να πραγματοποιήσουμε το συγκεκριμένο αφιέρωμα είναι πως οι δύο σημερινοί προπονητές και παλαιότερα ποδοσφαιριστές έχουν υπάρξει συμπαίκτες και μάλιστα στην βασική ενδεκάδα, στην πραγματοποιήση ενός ιστορικού επιτεύγματος απο την μεγάλη Ασπίδα Ξάνθης, όταν και κατακτούσε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας τον Μάιο του 1992  (φανταστείτε πως πέρα απο την Ασπίδα, μόνο άλλη μια ομάδα απο την Θράκη έχει καταφέρει να κατακτήσει το συγκεκριμένο θεσμό, η ΑΕ Διδυμοτείχου το μακρινό 1980!!!).

aspida 92 kypellouxosΚουτρουλός και Κουτσογιάννης υπήξαν συμπαίκτες, και μάλιστα και… συγκάτοικοι, για μια πενταετία: απο το 1991 μέχρι και το 1995. Εκείνα τα χρόνια είχαν μεγάλες επιτυχίες με τα χρώματα του ιστορικού Ξανθιώτικου συλλόγου, αλλά φυσικά τίποτα δεν συγκρίνεται με εκείνο το σπουδαίο επίτευγμα, όταν μια παρέα με βάση της το Ξανθιώτικο και γενικώς το Θρακιώτικο στοιχείο όχι μόνο κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αλλά και να το κατακτήσει, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό που έγινε τον Μάιο του 1992 στο “Απόστολος Νικολαίδης” της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Κέρκυρα με 3-1 στην διαδικασία των πέναλτι και ενώ το αποτέλεσμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν 0-0.

Μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, τόσο ο Κουτσογιάννης όσο και ο Κουτρουλός ήταν στην βασική ενδεκάδα που είχε επιλέξει ο Ξανθιώτης προπονητής Παναγιώτης Καμαράκης. Για  την ιστορία οι έντεκα που ξεκίνησαν στον τελικό ήταν οι: Αλέκος Μαλαδένης, Μαμαλίγκατζης, Δρίγκας, Κουμουλίδης, Λαμπερνάκης, Κουτρουλός, Κουτσογιάννης, Μελισσόπουλος, Παλπάνης, Ευθυμιάδης και Πιστικός.

koutroulos-koutsomixalisΜετά απο 24 χρόνια λοιπόν, οι δύο συμπαίκτες στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας βρέθηκαν ως αντίπαλοι στις άκρες των πάγκων των Ενωισακών ομάδων και μάλιστα στην πρώτη χρονιά και των δύο σε αυτήν την θέση.

Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με τον  προπονητής της Ξάνθης να  πανυγηρίζει μάλιστα τρείς νίκες (δύο με τους Νέους 3-0- και 2-0, και μια με τους Παίδες 3-1), ενώ μόνο στο παιχνίδι της Τετάρτης στους Παίδες κατάφερε ο Σπύρος Κουτσογιάννης να πάρει βαθμό ως προπονητής της Θράκης απέναντι στον παλίοφιλο και συμπαίκτη Απόστολο Κουτρουλό.