Μεικτές Ομάδες: Πρώτοι και αήττητοι οι Νέοι της Ξάνθης που κέρδισαν την Θράκη!(+photos)

Με ακόμη μια νίκη, την τέταρτη σε ισάριθμα παιχνίδια, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Μεικτών ομάδων η ομάδα Νέων της ΕΠΣ Ξάνθης που κέρδισε με 3-0 την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Θράκης και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την Β’ φάση ως πρώτη του ομίλου μια στροφή πριν το τέλος. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή της Ξανθιώτικης ομάδας Ανδρέα Σαμαρά.

Οι δύο ομάδες σαφώς επηρεασμένες απο το πολύ κρύο που υπήρχε στην πόλη της Ξάνθης, προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στον αγώνα που έγινε στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Ξάνθης, με τους παίκτες των δύο ομάδων και τον κόσμο να “παγώνουν” ακόμη περισσότερο στο 30′ όταν ο ποδοσφαιριστής της ΕΠΣ Ξάνθης Ανδρέας Σαμαράς έγινε αναγκαστική αλλαγή καθώς ένιωθε ζαλάδες από χτύπημα από αντίπαλο, χωρίς να υπάρχει πρόθεση, με τον νεαρό άσσο της Ξανθιώτικης ομάδας μάλιστα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ευτυχώς δεν είχε κάτι πολύ σοβαρό. Στο 43′ και ενώ το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό η ομάδα της Ξάνθης που σιγά σιγά ανέβαζε τον ρυθμό της πήρε το προβάδισμα χάρις σε γκολ των… φιλοξενουμένων! Πιο συγκεκριμένα ο Χατζηπατέρα έκανε την σέντρα απο τα δεξιά ο Δροσίδης στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα χωρίς να το θέλει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, με τους Ξανθιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ξάνθης “καθάρισε” νωρίς την αναμέτρηση, όταν στο 53′  μετά απο κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι με τον Βαχέ Μαρκοσιάν να πιάνει το σουτ κάνοντας το 2-0 για την γηπεδούχο ομάδα. Στο 62′ ο Βαρελάς κράτησε το μηδέν στην εστία του νικώντας σε τετ-α-τετ των Αζήζ, και αφού δεν μείωσαν οι φιλοξενούμενοι οι παίκτες της ομάδας της Ξάνθης στο 68′ έκαναν τρία τα τέρματα τους σε μια αναμπουμπούλα στην άμυνα των Κομοτηναίων με τον Μαμαλίγκατζή να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Η ομάδα της Ξάνθης θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει κατά βάση την περιφέρεια της Θράκης στην Β’ φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, με τον τεχνικό των Ξανθιωτών Απόστολο Κουτρουλό να είναι ο περιφερειακός προπονητής, με τον βοηθό του να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική και το ποιος θα τερματίσει δεύτερος. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Κώστα Γκοντόλια και Στέλιο Ζαφειρίου.

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ(Απ. Κουτρουλός): Βαρελάς, Σαμαράς(30′ λ.τρ. Λαζαρίδης), Χιώτης(70′ Μπριζολάκης), Τζεβελέκης, Ξενιτίδης, Μπαργκάν, Μαρκοσιάν, Μαμαλίγκατζης, Χατζηκυριάκος, Αχμέτ Σουκρή(58′ Κιολείδης), Χατζηπατέρας

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ(Σπ. Κουτσογιάννης): Γεωργίου, Δροσίδης, Πετρίδης, Χουσείν Α., Μεχμεταλή, Σαλήχ, Μεχμέτ(56′ Γκριγκοριάν), Ντοβγκοπόλοβ(75′ Μπαμπασίδης), Μιντιούρης, Χουσείν Χ., Αζήζ