Έντονο παρασκήνιο και κινήσεις για αναβολή ή και ματαίωση των εκλογών στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Πέντε ημέρες πριν την διεξαγωγή της έκτακτης γενικής συνέλευσης και συνεπώς των έκτακτων εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όλα δείχνουν να βρίσκονται στον αέρα και όπως πληροφορείτα το ThrakiSportS, ακόμα και αυτή η διαδικασία δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί.

Από το πρωί γίνονται σε όλα τα στρατόπεδα συναντήσεις, συσκέψεις και παρασκηνιακές ζυμώσεις, με όσους ασχολούνται με τα διοικητικά του συλλόγου να σχολιάζουν την συνέντευξη με τις καταγγελίες του απερχόμενου υπηρεσιακού προέδρου του Εθνικού Γρηγόρη Καραπιπέρη και να αποκρυπτογραφούν αυτήν που παραχώρησε στο ThrakiSportS απαντώντας στις καταγγελίες ο πρώην αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστας Πατερόπουλος.

Όλα δείχνουν ότι ουσιαστικά έχουν σχηματιστεί δύο πόλοι και γύρω από αυτούς παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι αναφορικά με τα πρόσωπα που θα εμφανιστούν μπροστά, καταθέτοντας υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα όχι απλά ψήφου αλλά και εκλογής έχουν οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Εθνικού, που έχουν την ιδιότητα του μέλους τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ δεν υπάρχει προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, αφού αυτές μπορούν να κατατεθούν ακόμα και την τελευταία στιγμή, στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Ένα μεγάλο ζήτημα ωστόσο είναι αυτήν την στιγμή το αν αυτή η ΓΣ θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Απαρτία δεδομένα δεν υπάρχει το Σάββατο, αλλά είναι ένα μεγάλο ζήτημα τι θα συμβεί την Κυριακή. Ήδη υπάρχουν φωνές που υπενθυμίζουν ότι πολλά από τα σημαντικά τμήματα του συλλόγου εκείνη την ημέρα δεν θα βρίσκονται καν στην Αλεξανδρούπολη, όπως για παράδειγμα η ναυαρχίδα του συλλόγου, το τμήμα βόλεϊ, που θα δοκιμάζεται στην Σύρο απέναντι στον ιδιαίτερα φορμαρισμένο αυτήν την περίοδο Φοίνικα.

Βέβαια, το ποδόσφαιρο μπορεί να αγωνίζεται εντός έδρας με τον Λαγκαδά, ωστόσο την ώρα της Γενικής Συνέλευσης θα έχουν αγώνες και αρκετά αναπτυξιακά τμήματα σε αρκετά αθλήματα. Μπορεί βέβαια οι παίκτες να μην έχουν δικαίωμα ψήφου, ωστόσο οι παράγοντες που θα συνοδεύουν τις ομάδες και κυρίως οι γονείς, που κατά βάση είναι τα μέλη του συλλόγου, είναι πιθανόν να προτιμήσουν να δουν τα παιδιά τους παρά να σπεύσουν για να παρακολουθήσουν την εκλογοαπολογιστική διαδικασία και αμέσως μετά να συμμετάσχουν στην εκλογική. Ο κίνδυνος του φιάσκου και της διεξαγωγής γενικής Συνέλευσης και εκλογών με διψήφιο αριθμό μελών είναι ορατός.

Με αυτό το επιχείρημα, όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, αλλά και εξαιτίας της καθυστερημένης δημοσίευσης της πρόσκλησης για την Γενική Συνέλευση στον τοπικό Τύπο που ερευνάται αν δημιουργεί ζητήματα , γίνονται τις τελευταίες ώρες προσπάθειες, νομικές και μη, για να ματαιωθεί η διαδικασία των εκλογών με σκοπό αυτές να διεξαχθούν στο τέλος της σεζόν, τον ερχόμενο Μάιο, όπως και είχε προγραμματιστεί αρχικά. Όλα αυτά βέβαια θα είχαν αποφευχθεί αν δεν είχε υπάρξει αυτή η καλοκαιρινή φυγή του τότε προέδρου Μανόλη Βουκουρεσλή, που άφησε στα κρύα του λουτρού ακυβέρνητο τον σύλλογο να βαδίζει προς τα βράχια.

Ο τελευταίος φέρεται να κινείται και αυτός παρασκηνιακά, αν και επισήμως έχει αποχωρήσει από τα διοικητικά του συλλόγου, αντιλαμβανόμενος ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε αυτόν θα αναζητηθούν από όλους οι ευθύνες για το διαφαινόμενο ναυάγιο. Φήμες λένε ότι έχουν προσεγγιστεί για να αναλάβουν την επόμενη μέρα του Ερασιτέχνη και τα μέλη του νυν ΤΑΑ Εθνικός, με προεξάρχοντες του Γιώργο Γεωργιάδη και Αντώνη Χατζησταύρου, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο και αυτό το σχέδιο θα προχωρήσει. Το ζήτημα είναι ότι ο «ενιαίος» Εθνικός είναι χωρισμένος σε «στρατόπεδα» και κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το «αύριο» του ιστορικού σωματείου, είτε τελικά διεξαχθούν οι εκλογές, είτε αναβληθούν ή ματαιωθούν…