Έφυγε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο Δήμος Μαγγίνας! Πώς από τον Ολυμπιακό πήγε στον… Παναθηναϊκό

Μετά από δύο σεζόν στην ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Μαγγίνας, ο κορυφαίος ίσως Έλληνας αθλητής στις αποστάσεις πέντε και δέκα χιλιομέτρων, αποφάσισε να πάρει μεταγραφή σε άλλον σύλλογο.

Μάλιστα, ο εβρίτης πρωταθλητής, που είχε έρθει στον Εθνικό με μεταγραφή από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, από 1ης Ιανουαρίου θα ανήκει και τυπικά στην ομάδα του… Παναθηναϊκού.

Θα μπει έτσι σε ένα μικρό κλαμπ αθλητών από όλα τα σπορ που έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο αιωνίων του ελληνικού αθλητισμού. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει μεγάλη απώλεια για τον Εθνικό.

Ο Αλεξανδρουπολίτης δρομέας υπενθυμίζεται ότι είναι ο εν ενεργεία πρωταθλητής Ελλάδος τόσο στα 5.000 μέτρα όσο και στον ανώμαλο δρόμο των 10.000 μέτρων. Ο τελευταίος του αγώνας για λογαριασμό του Εθνικού ήταν ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας.

Αν και επισήμως θα ανήκει στον Παναθηναϊκό με την έναρξη της νέας χρονιάς, ως αθλητής του Παναθηναϊκού χρεώθηκε στη νίκη του στον 2ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο, που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ξάνθη (φωτογραφία).

Κάπως έτσι άλλωστε διέρρευσε και η μεταγραφή του στο τριφύλλι από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον οποίο βοήθησε μέγιστα για να ανέβει πολλές θέσεις στην πανελλήνια κατάταξη και να εκτοπίσει για πρώτη φορά την Ολυμπιάδα Κομοτηνής από την πρώτη θέση μεταξύ των σωματείων της Θράκης.