Άγριο «κράξιμο» Πανόπουλου μετά τον πικρό αποκλεισμό-σοκ της Ξάνθης από την ΑΕΛ στο Κύπελλο

Η Ξάνθη αποκλείστηκε από το Κύπελλο έπειτα από την ήττα με 1-0 από τη Λάρισα και ο Χρήστος Πανόπουλος πριν ακόμα ολοκληρωθεί το παιχνίδι, εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία έβαλε κατά… πάντων στην ομάδα του, ζητώντας τους να… ξυπνήσουν πριν τους ξυπνήσουν άλλοι!

Η δήλωση του Χρήστου Πανόπουλου:

“Το να μη μιλάς δεν είναι αδυναμία, είναι επιλογή.

Ε λοιπόν, είναι ντροπή για μένα, για τον Προπονητή, για το Προπονητικό Τeam, και για τους Ποδοσφαιριστές οι άθλιες συνεχιζόμενες εμφανίσεις της ομάδας. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. ΚΑΜΜΙΑ!

Ας αφήσουμε το μπλα, μπλα ΟΛΟΙ, και τις δικαιολογίες και ας δούμε την αλήθεια, και η αλήθεια φαίνεται στο γήπεδο.

Ας ξυπνήσουν όσοι πρέπει να ξυπνήσουν, μην τους ξυπνήσουν άλλοι”.

Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα από την πρώτη δήλωση, που οι φήμες λένε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη πριν καν σφυρίξει την λήξη του αγώνα ο διαιτητής, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας προχώρησε σε συμπληρωματική και ακόμα πιο σκληρή δήλωση, η οποία ήταν η εξής:

“Και επειδή σε μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να υπάρχουν στόκοι, ηλίθιοι ή βλάκες, μπορεί να υπάρχουν κι ως εκ τούτου να συνεχίσουν να ξεστομίζουν την οποιαδήποτε δικαιολογία, έχω να τους πω το εξής: «Της κοντής της……., της φταίνε οι τρίχες.» Τώρα είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί κανένας για να ξεστομίσει την παραμικρή δικαιολογία, για να μην εκτεθεί κιόλας”.

Είχε προηγηθεί μια κακή εμφάνιση, μια πικρή ήττα και συνακόλουθα ένα άδοξος αποκλεισμός από την συνέχεια του Κυπέλλου για την περσινή φιναλίστ, που είχε ξεκινήσει στην διοργάνωση με αντίστοιχες φιλοδοξίες. Η Ξάνθη έμεινε στους μηδέν βαθμούς την ώρα που η Λάρισα έφτασε τους έξι και δεδομένης και της νίκης της ΑΕΚ λίγο μετά, που επίσης έφτασε τους έξι, μένει εκτός συνέχειας διοργάνωσης ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής.

Οι «βυσσινί» μετά τη νίκη τους επί του Πανελευσινιακού, εκτός έδρας, επιβλήθηκαν και της θρακιώτικης ομάδας, στην δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας  την παρουσία τους στην επόμενη φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση το σημείωσε ο Μπόγιοβιτς στο 34ο λεπτό, με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και μετά το 6-0 της ΑΕΚ επί του Πανελευσινιακού, αποκλείστηκαν και μαθηματικά από την συνέχεια, στη διοργάνωση που πέρυσι έφτασαν μέχρι τον τελικό, κόντρα στον Ολυμπιακό. Η Ξάνθη έγινε ουσιαστικά η πρώτη ομάδα Super League που μένει εκτός συνέχειας του θεσμού και αποτελεί το πρώτο θύμα έκπληξης, όσο έκπληξη μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει μια πρόκριση της ιστορικής ΑΕΛ.

ΛΑΡΙΣΑ: Καβουσάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος Λαμπρόπουλος (70′ Νικολακάκης), Κρητικός (27′ Ροβίθης), Κουτσινικούλης, Μπόγιοβιτς (74′ Μαρουκάκης).

SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσενάμο, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος (63′ Ορφανίδης), Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Κρίστοφερ (46′ Ντιμιτρόφ), Σολτάνι, Τριάδης, Καπετάνος.