Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των προπονητών πάλης των ΗΠΑ!!!

Υπάρχει και αυτή η (αθλητική) Ελλάδα, που κόντρα στα σημεία των καιρών και των capital controls, διαφημίζει την Ελλάδα και την Θράκη μας στο εξωτερικό.

Εδώ και λίγες ημέρες η εργασία που παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο η επιστημονική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο διεθνές συμπόσιο πάλης στο Λας Βεγκας (διεξήχθη εκεί στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος), έχει ενταχθεί από την Ομοσπονδία Πάλης των ΗΠΑ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των προπονητών της.

Την εργασία παρουσίασαν από το ΣΕΦΑΑ – ΔΠΘ (το γνωστό μας ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής δηλαδή) οι Μένια Γιοφτσίδου και Ερη Γιαννακού, ενώπιον της επιστημονικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης. Όπως γίνεται αντιληπτό, η εργασία όχι απλά αποκόμισε εγκωμιαστικά σχόλια αλλά πλέον περιλαμβάνεται στο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία και η φωτογράφιση της αναπαράστασης των διαφόρων ασκήσεων πραγματοποιήθηκε στο κλειστό πανεπιστημιακό γυμναστήριο Κομοτηνής στην αίθουσα της πάλης και οι αθλητές που απεικονίζονται είναι του ΑΣ Δημοκρίτειο. Κάπως έτσι το Duth Wrestling φιγουράρει στο booklet της USA Wrestling και της United World Wrestling.

Δείτε το πρόγραμμα που προτείνει η αμερικανική ομοσπονδία στους προπονητές της με ένα κλικ ΕΔΩ και ειδικά όσα προέρχονται από την εργασία της επιστημονικής ομάδας του ΔΠΘ με ένα κλικ ΕΔΩ…