Ασημένιο μετάλλιο για τον Σωτήρη Τζιβελή στους Παγκόσμιους Αγώνες Κικ Μπόξινγκ στην Ιταλία

“Αργυρός” έφυγε ο αθλητής Σωτήρης Τζιβελής από τους παγκόσμιους αγώνες Kick Boxing Κ-1 Open που διοργανώθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου στην Ιταλία. Ο Τζιβελής, ο οποίος είναι Σερραίος στη καταγωγή αλλά δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη έχοντας την ομάδα Tzivelis Team, ήταν ένας εκ των δύο Ελλήνων που αγωνίστηκαν στην Α’ Κατηγορία των επαγγελματιών στο  K-1.

Ο αθλητής βρέθηκε εκεί με την Εθνική Ομάδα, η οποία κατάφερε να φέρει πίσω 12 μετάλλια, συγκεκριμένα 5 χρυσά, δύο αργυρά και 5 χάλκινα. Παρόλο που αγωνίστηκε  τραυματισμένος στους αγώνες, κατάφερε να αφήσει άριστες εντυπώσεις και να φτάσει μέχρι τον τελικό της Α’ κατηγορίας των 70 kg, στον οποίο, στα χρονικά της διοργάνωσης, μόνο δύο Έλληνες έχουν φτάσει.

Στον τελικό ο βορειοελλαδίτης αθλητής αντιμετώπισε τον Ιταλό Ντάνιελ Ρέτζι, από τον οποίο γνώρισε οριακά την ήττα. Ο Σωτήρης Τζιβέλης δήλωσε στο metrosport.gr: «Ήμουν τραυματισμένος όταν πήγα στο τουρνουά. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό σε όλα τα παιχνίδια και δούλεψα πολύ ώστε να επιτευχθεί το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ο τελικός ήταν από την αρχή ο μοναδικός στόχος μας. Ο Ιταλός αντίπαλός μου, είχε τη δυνατότητα να μας «μελετήσει» από την προηγούμενη ημέρα του διαγωνισμού, ωστόσο εμείς δεν γνωρίζαμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν ο αντίπαλός μας». 

Επίσης, στο facebook δήλωσε: «Αυτή η επιτυχία, δεν εξαρτάται μόνο απο εμένα!!! Αλλά και από την ομάδα-οικογένεια Sofronas K-1 Team…που όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για το καλυτερο… προσπαθώντας να προάγουμε το ήθος,την αξιοπρέπεια και την αγάπη προς τον αθλητισμό!!! Ευχαριστω πολύ τον δάσκαλο μου Σωφρονά Παναγιώτη, το coach Καλαμπόκη Αλέξανδρο και το γυμναστή-φυσιοθεραπευτή Βαγενά Πέτρο για τις πολύτιμες συμβουλές και τη στήριξη στο δύσκολο αυτό έργο που ακολουθήσαμε!!! Θέλω πολύ να ευχαριστήσω και τον Στέλιο Πολίτη, για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου έδωσε. Η προσπάθεια ήταν συνολική και όλη η ομάδα πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις».