Photos: 100 κλικ και τα πλήρη αποτελέσματα από τον 2ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο και τα 5 χιλιόμετρα

Με μεγάλη συμμετοχή και αρκετά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής ο 2ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος στην Ξάνθη, αλλά και ο αγώνας των πέντε χιλιομέτρων. Ο Αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας ήταν ο μεγάλος νικητής στον ημιμαραθώνιο των 21χλμ με χρόνο 1.09.29″, με δεύτερο τον Γεράσιμο Γρίβα από την Κεφαλονιά να τερματίζει πάνω από τρεισίμισι λεπτά πίσω του.

Στην δέκατη θέση της γενικής κατάταξης αλλά πρώτος στους… σαραντάρηδες τερμάτισε ο Αθανάσιος Μεσσαλάς των Xanthi Runners, που τα πήγε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον από τους διοργανωτές. Η Βασιλική Καραγεωργάκη αναδείχθηκε πρώτη γυναίκα (τερμάτισε 22η στην γενική κατάταξη), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον τερματισμό έφτασαν 603 άτομα ενώ 11 εγκατέλειψαν.

Αναλυτικά τα πλήρη αποτελέσματα του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Ξάνθης με τους ακριβείς χρόνους και την κατάταξη όλων όσων τερμάτισαν με ένα κλικ ΕΔΩ. Επίσης, τα πλήρη αποτελέσματα του παράλληλου αγώνα των πέντε χιλιομέτρων υπάρχουν επίσης, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Αναφορικά με τα πέντε χιλιόμετρα, όπου έλαβαν μέρος 727 άτομα από τα οποία μόλις τέσσερα δεν κατάφεραν να τερματίσουν, την πρώτη θέση πήρε με διαφορά ο Στάθης Μαυριδόπουλος του ΓΣ Λαγκαδά, που τερμάτισε σε 15 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Σχεδόν δύο λεπτά πίσω του ήταν ο Σαλή Τσιλάκ του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης που αναδείχθηκε δεύτερος με χρόνο 17:07 και τρίτος ο Κώστας Βαφειάδης.

Πρώτη γυναίκα και όγδοη στην γενική κατάταξη η Μαρία Λουκίδου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με ίδιο όμως χρόνο, 18 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, με την δεύτερη Ειρήνη Μιχαλά του Stoikos Training. Καλύτερα από τους διοργανωτές Xanthi Runners πήγε ο Γιάννης Τουμπαρης, που τερμάτισε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης. Οι δρομείς ήταν όλων των ηλικιών.

Απολαύστε πλούσιο φωτορεπορτάζ 100 εικόνων από την διοργάνωση, μέσα από τις επίσημες φωτογραφίες της…