Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από τρία χρόνια ο Δημήτρης Σπανούλης για να βοηθήσει την ομάδα της πατρίδας του!

Ο Δημήτρης Σπανούλης, πρωην γκαρντ της Ξάνθης BF, επιστρέφει στα γήπεδα και μάλιστα εκεί απ’ όπου άρχισε την καριέρα του. Γυρίζει στην έναργό δράση μετά από τρία χρόνια και θα κάνει μία νέα αρχή στον Γυμναστικό Σύλλογος Λάρισας, βοηθώντας την ομάδα της πόλης του να κερδίσει την άνοδο στην Α2 Κατηγορία.

Ο αδερφός του αρχηγού του Ολυμπιακού Βασίλη, έμεινε εκτός δράσης από το καλοκαίρι του 2012, οπότε κι αποχώρησε από τον Φοίνικα Λάρισας. Ο Δημήτρης Σπανούλης, θυμίζουμε αγωνίστηκε στην (πάλαι ποτέ) ομάδα της Ξάνθης την σεζόν 2006-2007. Μάλιστα, τότε είχε έρθει για έναν χρόνο στην Ξάνθη και είχε αποτελέσει την πρώτο σκόρερ της θρακιώτικης ομάδας με 794 πόντους σε 29 αγώνες, αναδεικνυόμενος σε πρώτο σκόρερ όλης της Α2 Κατηγορίας με μέσο όρο 24,5 πόντους ανά αγώνα.

Ο Σπανούλης είχε αποτελέσει μέλος μιας από τις καλύτερες ομάδες που εμφάνισε η Ξάνθη στην Α2 Κατηγορία, στην οποία μετείχαν ακόμα ως πλέι μέικερ ο Δημήτρης Μασλαρινός και οι αρκετά έμπειροι Γιάννης Στεφανίδης και Θανάσης Σουφλιάς. Μάλιστα, είχε αποτελέσει αφορμή να επισκεφθεί την Ξάνθη και ο αδερφός του Βασίλης Σπανούλης, σε ένα μικρό μέρος του διαστήματος που είχε έρθει τότε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η λαρισαϊκή ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του 36χρονου πλέον γκαρντ, αποκτώντας δύναμη πυρός στην περιφέρεια με έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στις “μικρές” κατηγορίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Γ.Σ.Λ. 1928 είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον Δημήτρη Σπανούλη. Ο Λαρισαίος Point Guard, επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά για να τη βοηθήσει με την εμπειρία του να πετύχει τους στόχους της.

Ο Δημήτρης Σπανούλης έχει αγωνιστεί επιπλέον με πολύ μεγάλη επιτυχία στον Μακεδονικό, την Ξάνθη, την ΜΕΝΤ και την Ολύμπια Πατρών. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά της ομάδας μας ένα δικό μας παιδί να γυρίζει για να συνεισφέρει τα μέγιστα στην επιστροφή του Γ.Σ.Λ. στο μπασκετικό γίγνεσθαι”.