Γ’ Εθνική: Πάλεψε στο Χαριλάου αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Άρη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απέναντι στον πρωτοπόρο Άρη  στο πλαισιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και ηττήθηκε 3-0 παρά την φιλοτιμη προσπάθεια του σε όλη τη διαρκεια του αγώνα. Ο Εθνικός έπεσε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ ο Αρης δείχνει να “κλειδώνει” την άνοδο, αν και έχει συμπληρωθεί μόλις το ένα τρίτο του πρωταθλήματος.

Οι κίτρινοι από νωρίς πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης είχαν δοκάρι σε σουτ του Ντούνη. Ακόμη ένα δοκάρι είχαν οι κίτρινοι στο 32′ μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ανδρέα Τάτου Έχοντας τον αγωνιστικό μονόλογο, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου άνοιξε το σκορ στο 36′ με τον Αντώνη Καπνίδη, ύστερα από πολύ καλή σέντρα του Ντούνη. Με το 1-0 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και το πρώτο ημίχρονο να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις από πλευράς γηπεδούχων, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιατερα την εστία του Σιδεράκη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Ο Άρης με την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Εθνικό. Μοναδική φάση για τους φιλοξενούμενους ήταν ένα σουτ του Θάνου στο 49′ και το καλοχτυπημένο φάουλ του Τσαμουρλίδη στο 54′ που πέρασε μόλις άουτ. Τα απανωτά σουτ του Καπνίδη 57′ και του Ρόβα 60′ έδειχναν πως οι κίτρινοι δε θα μείνουν στο ένα τέρμα κάτι που πέτυχαν στο 70′ με το συνήθη ύποπτο Αντώνη Καπνίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τάτου για το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 90′ ο Κυβελίδης όταν Κόκε και Τάτος συνεργάστηκαν υποδειγματικά, με τελικό αποδέκτη τον πρωην φορ του Πανθρακικού. Αξιοσημείωτη είναι και η πρώτη εμφάνιση του Σέρχιο Κόκε ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 84′ αντικαθιστώντας το Βασίλη Ρόβα, με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτά.

Όπως προαναφέρθηκε, μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έμεινε στους 12 βαθμούς και για πρώτη φορά έμεινε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη ο Αρης δύσκολα θα χάσει την άνοδο.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Καλογέρης, Τσουμάνης, Ρόβας (84′ Κόκε), Μελισσάς, Ιντζίδης, Ποϊ, Καζναφέρης, Καπνίδης (79′ Κυβελίδης), Τάτος, Ντούνης(74′ Ν’Λουντούλου).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Βουρδογλου): Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρίδης, Παρασκευάς, Δούπας, Τσορμπατζίδης, Πελτέκης (79′ Σκαρλάτος), Τορομανίδης (79’Χελιδόνης), Γωνιάδης, Τσέκος, Μαμούτ(68′ Αμέτ Ερκάν).