Ο θρακιώτης διαιτητής που πρωταγωνίστησε σε αμερικάνικο ντοκιμαντέρ για το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού

Άλλο ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού έχει προγραμματιστεί το βράδυ του Σαββάτου και όλη την εβδομάδα γίναμε μάρτυρες καταγγελιών σε σχέση με τον διαιτητή της αναμέτρησης Ανδρέα Παππά και αν θα έπρεπε αυτήν να την σφυρίξει κάποιος ξένος, όπως αιτήθηκε ο Παναθηναϊκός αλλά απορρίφθηκε από την ΕΠΟ.

Πώς όμως αισθάνεται ένας διαιτητής πριν από το ντέρμπι των αιωνίων; Το κλίμα αυτό προσπάθησε να μεταφέρει σε αμερικανικό ντοκιμαντέρ για τα ντέρμπι των δύο αιωνίων του ελληνικού ποδοσφαίρου ένας πρώην διαιτητής από την Θράκη: ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης!!!

Ο Κοντογιαννίδης στην μεγάλη καριέρα του στην Super League διηύθυνε αγώνες τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, ωστόσο όσο και αν ψάξαμε το αρχείο μας, δεν είδαμε να σφυρίζει σε ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να μιλήσει στο ντοκιμαντέρ για το αιώνιο ντέρμπι, εφόσον κάτι τέτοιο του ζητήθηκε από τον παραγωγό του ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε πριν από δύο χρόνια (εν έτει 2013), έναν χρόνο μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ που οδήγησαν στην διακοπή του τότε αιώνιου ντέρμπι. Εμπνευστής του ήταν ο αμερικάνος δημοσιογράφος του ποδοσφαιρικού περιοδικού “Howler” Τζορτζ Κουράισι, που βρέθηκε για περίπου μία εβδομάδα στην Αθήνα προκειμένου να το γυρίσει..

Στο πλαίσιο του επτάλεπτου ντοκιμαντέρ του, ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε τα γραφεία της “Θύρας 13” και μίλησε με μέλη της, συναντήθηκε με τον ελληνοαμερικανό πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Πέτρο Φιλιππάκο αλλά και με τον αντιπρόεδρο των πράσινων Βασίλη Κωνσταντίνου, κατέγραψε σκηνές από παλιότερα ματς αλλά και από μάχες οπαδών με την αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κάπου μετά το 4.20″ συναντά (τυχαία όπως παραδέχεται ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ) και τον ξανθιώτη πρώην ρέφερι, τον οποίο ρώτησε πώς είναι να διευθύνει κανείς ένα ντέρμπι. “Όταν οι φίλαθλοι είναι πολεμιστές, ενοχλούν το παιχνίδι. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι ποδόσφαιρο, μόνο ποδόσφαιρο. Είναι σαν πόλεμος (σ.σ. γι’ αυτούς). Μετά από 90 λεπτά κοιτάζουμε τα αστέρια για να δούμε τι συνέβη”, τόνισε ο Κοντογιαννίδης.

Θυμηθείτε το προ διετίας αναλυτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ και την παρουσία του θρακιώτη πρώην διαιτητή σε αυτό, με ένα κλικ ΕΔΩ. Δείτε το διάρκειας επτά λεπτών πολύ αξιόλογο αμερικανικό ντοκιμαντέρ για την αιώνια κόντρα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και τις δηλώσεις του Ρωμανού Κοντογιαννίδη πατώντας play στο βίντεο που ακολουθεί…