Υπέγραψε στην Πάφο ο Ρόκα, έπιασε αμέσως δουλειά και κάνει ντεμπούτο απέναντι στον… Παπουλή

Ο Ισπανός πρωην τεχνικός του Πανθρακικού Χοσέ Εμάνουελ Ρόκα θα συνεχίσει την προπονητική καριέρα του στην ομάδα της Πάφου που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία της Κύπρου. Αυτό ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα με κάθε επισημότητα, αλλά πλέον υπέγραψε και το συμβόλαιό του και ξεκίνησε προπονήσεις.

Η Παφίτικη ομάδα ενημέρωσε τους φίλους της για την υπογραφή των συμβολαίων με τον Ισπανό προπονητή και δημοσιοποίησε και φωτογραφίες (όπως αυτή, που εντοπίσαμε στο athletic pafos). Ο Ισπανός τεχνικός ακολούθως είχε και την πρώτη του γνωριμία με την ομάδα και τις εγκαταστάσεις στην Γεροσκήπου, και ακολούθως προπόνησε τους παίκτες του για πρώτη φορά.

Ακολούθως, μετρημένος στα λόγια του, συνάμα όμως και πεπεισμένος για τα περιθώρια προόδου που υπάρχουν για την ομάδα του, παρουσιάστηκε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Πάφος FC ο Ρόκα ενόψει της κυριακάτικης (22/11) δοκιμασίας με τον Απόλλωνα Λεμεσού του πρωην παίχτη του Πανθρακικού Φώτη Παπουλή στο Παφιακό Στάδιο.

Όπως τόνισε ο Ισπανός τεχνικός θέλει να δημιουργήσει μία σκληρή ομάδα που θα βελτιώνεται σταδιακά, ενώ επεσήμανε ότι ήρθε στην παφιακή ομάδα, αφενός για να πετύχει το καλύτερο δυνατό και αφ’ετέρου να υλοποιήσει τους στόχους της γενικότερα στην τρέχουσα περίοδο.

«Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος. Να δημιουργήσουμε μια σκληρή και δυνατή ομάδα και σιγά σιγά η ομάδα να είναι όσο πιο οργανωμένη γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα, βλέπω ότι όλοι στην ομάδα είναι μια οικογένεια και την αγαπάνε. Όλοι είναι μια πόλη μια ομάδα και αυτό είναι σημαντικό. Το κυριότερο είναι, πάνω απ’ όλα η ομάδα», είπε αρχικά ο νέος τεχνικός της Πάφος FC.

Για το ντεμπούτο του απέναντι στον Απόλλωνα ανέφερε: «Είναι σημαντικό για εμάς που είναι εναντίων μιας μεγάλης ομάδας, αυτό σημαίνει ότι το κίνητρο θα είναι ακόμη πιο μεγάλο. Το σημαντικό είναι όποιος και να είναι ο αντίπαλος, εμείς να βλέπουμε τη δική μας ομάδα. Κάθε μέρα να κάνουμε βήματα για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα. Είδα στο βίντεο δύο αγώνες του Απόλλωνα, αλλά και παιχνίδια της δικής μας ομάδας για το που είναι καλή και τι πρέπει να βελτιωθεί. Αν δεν πιστεύω στην ποιότητα μιας ομάδας δεν θα έκανα το βήμα. Θα δουλέψουμε αρκετά για να βελτιώσουμε τα μειονεκτήματα που έχουμε και να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία».

Για την φιλοσοφία του ο Ρόκα είπε: «Να δημιουργούμε ευκαιρίες, να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο και μέσα από το καλό παιχνίδι θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Μου αρέσει πολύ η πειθαρχία, η οργανωμένη ομάδα και η ισορροπία». Τέλος, για το αν νιώθει πίεση, τόνισε: «Πίεση υπάρχει όταν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και στην ομάδα, όταν έχεις ανασφάλειες. Δεν νιώθω πίεση γιατί πιστεύω στη δουλειά μου, στους παίκτες και στη διοίκηση».