Προαναγγέλει μεγάλες διοργανώσεις στη Θράκη ο Βασιλακόπουλος, που απείλησε με… αποβολή Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Για το νεο “σχίσμα” που πάει να δημιουργηθεί με τα κλειστά συμβόλαια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα, για πιθανή αποβολή Ολυμπιακού και Παναθηναικού από το πρωτάθλημα αν δεν συμμορφωθούν με την ομοσπονδία,  για την Εθνική Ελλάδος, αλλά και για την… Θράκη που τόσο αγκάλιασε την Εθνική Ελλάδος το καλοκαίρι μίλησε ο “ισχυρός” άντρας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε στο Yellowradio 92,8 της Θεσσαλονίκης και στους Μιχάλη Ιγνατιάδη και τον «δικό μας» Κώστα Καραγιάννη, που δεν έχασε την ευκαιρία να τον ρωτήσει για το πρόσφατο φιλικό τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη αλλά και την πρόσφατη δήλωσή του ότι αξίζει η περιοχή να διοργανώσει ένα φάιναλ φορ μετά την αγάπη που έδειξε στο άθλημα και την Εθνική.

Για τη δίψα της επαρχίας γενικότερα και της Θράκης ειδικότερα να βλέπει μεγάλους αγώνες μπάσκετ αλλά και κυρίως την Εθνική Ομάδα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απάντησε: «Έχουμε ξεκινησει στην ομοσπονδια να δίνουμε διοργανώσεις στην επαρχία όπως στην Ξανθη του τετραεθνούς τουρνουά με την συμμετοχή και της Εθνικής Ανδρών που είχε μεγάλη επιτυχία, στον Βόλο, στην Χαλκίδα και άλλες ελληνικές πόλεις». Όπως εξήγησε, αυτό είναι μια συνειδητή πολιτική που θα συνεχιστεί.

Σε ερώτηση για το αν σκέφτονται την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, έστω και αν δεν έχουν τα κατάλληλα γήπεδα και κυρίως την Ορεστιάδα όπου υπάρχει το στολίδι του «Νίκος Σαμαρας», απάντησε: «Κοιτάξτε, δεν είναι μόνο θέμα το γήπεδο. Παίζει ρόλο και το αν το θέλει η τοπική κοινωνία. Πρέπει λοιπόν πρώτα να μας δείξουν ότι μας θέλουν, στέλνοντας τις προτάσεις τους. Αν δε βοηθήσουν οι τοπικοί άρχοντες και αν δεν το θέλουν οι ίδιοι, εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αν όμως μας θέλουν, εμείς το θέλουμε επίσης. Θέλουμε να πάμε παντού και ιδίως στην ακριτική Ελλάδα, όπου η έννοια της Εθνικής Ομάδας αποκτά άλλη αξία για τον τοπικό πληθυσμό».

Επιμένοντας στο θέμα, σε επόμενο ερώτημα για την φιλοξενία της Εθνικής στο τουρνουά της Ξάνθης και πιθανές επικείμενες  διοργανώσεις στη Θράκη, ο Γ. Βασιλακόπουλος είπε: «Ήμαστε όχι απλώς ικανοποιημένοι με τους αγώνες στην Ξάνθη, αλλά υπερευχαριστημένοι. Ήταν εξαιρετική η αντιμετώπιση από όλους, από τους “άρχοντες” της πόλης, τα αθλητικά μέσα της Θράκης, αλλα κυρίως από τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο από όλη τη Β. Ελλάδα και φυσικά όλη τη Θράκη και το γέμισε σε όλους τους αγώνες. Είμαι πάντα υπέρ της αποκέντρωσης και θέλουμε να ξανάρθουμε. Σίγουρα θα το κάνουμε, αλλά για κάποια διοργάνωση εκεί όμως δεν εχω να σας πώ ακόμα τίποτα».

Πιο πριν, σε σχέση με θέματα γενικότερης επικαιρότητας, ο πρόεδρος της ΕΟΚ είχε αποκαλύψει ότι προπονητής της Εθνικής Ομάδας «θα παραμείνει ο κ. Κατσικάρης, έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο». Μίλησε ακόμα για τους νατουραλιζέ παίκτες τασόμενος ενάντια στην ελληνοποίηση παικτών που απλά έχουν παίξει στην χώρα, ενώ είχε πολλά να πει για τις εξελίξεις στις σχέσεις με την Ευρωλίγκα, όπου εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την λύση της κόντρας και σχολίασε ότι «δε μπορεί μία ελίτ σωματείων να λέει ότι εκπροσωπεί όλα τα σωματεία», χαρακτηρίζοντας αλαζονικό τον τρόπο που δρα.

Ακόμα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι «το μπάσκετ θα περάσει άσχημες στιγμές, όσον αφορά τα σωματεία», ενώ ερωτώμενος αν θα μπορούν να αποβληθούν από το ελληνικό πρωτάθλημα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αν σε υποθετική βάση, συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα του χρόνου, απάντησε ξεκάθαρα: «Βεβαίως. Αν το απαιτήσει η διεθνής ομοσπονδία, πολύ φοβάμαι ότι τελικά θα υπάρξει ακραία αντίδραση. Δεν είμαι υπέρ αυτών των λύσεων, πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ YELLOWRADIO ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ