Βαρύτατο πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης μετά την απόσυρση από το Champions Cup

Βαρύτατο για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας αλλά και του αθλήματος  καλούνται να πληρώσουν οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης εξαιτίας της απόφασης του  συλλόγου να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Champions Cup του Beach Handball, όπου είχε καταρχήν δηλώσει συμμετοχή.

Η ομάδα των Beach Boys, που είχε και πέρυσι εκπροσωπήσει το ελληνικό μπιτς χάντμπολ στην κορυφαία διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη, είχε δηλώσει συμμετοχή και στην φετινή διοργάνωση. Ωστόσο αναγκάστηκε να αποσύρει την συμμετοχή της υπό το βάρος της οικονομικής πίεσης, της αδιαφορίας των τοπικών αρχών να ενισχύσουν την προσπάθειά της αλλά και  της απροθυμίας συλλόγων, στους οποίους ανήκουν οι παίκτες, να τους αποδεσμεύσουν για το διάστημα που θα χρειαζόταν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης απέσυραν την συμμετοχή τους. Ωστόσο όταν αυτό συμβαίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν γίνεται χωρίς επιπτώσεις. Έτσι, η Δικαστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του Χάντμπολ συνεδρίασε την Τρίτη (17/11) και έτσι επέβαλε στον Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης το υψηλότατο πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Επιπλέν, αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να πληρώσει κανονικά και το ποσό των 200 ευρώ που αφορά την εγγραφή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Από το ανωτέρω ποσό των 5.000 ευρώ, άμεσα καταβλητέα με βάση την απόφαση σύμφωνα με το Άρθρο C.2 του Καταστατικού της EHF για τις ποινές είναι τα 3.000 ευρώ αναφορικά με το πρόστιμο και τα 200 ευρώ της εγγραφής, που θα εκπέσουν κανονικά. Τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ θα παραμείνουν με αναστολή ενός έτους, καθώς το δικαστήριοαναγνώρισε ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις δύο χιλιάδες ευρώ, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα παικτών χωρίς να υπάρχει ευθύνη του σωματείου του Έβρου. Ο σύλλογος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός επτά ημερών από την ημέρα που βγήκε η απόφαση, δηλαδή ως τα μέσα της άλλης εβδομάδας και συγκεκριμένα μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έφεση σημαίνει επίσης και επιπλέον έξοδα για τον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης – που έχει μπλέξει σε μια μεγάλη περιπέτεια από την θέλησή του να δηλώσει συμμετοχή και να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση Μπιτς Χάντμπολ, η οποία έμεινε πλέον χωρίς ελληνική συμμετοχή.