Οι νικητές στο τουρνουά Rapid του ΣΟ Ξάνθης με συμμετοχές από Καβάλα, Δράμα και Αλεξανδρούπολη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (15/11) το τουρνουά Rapid “Platsidis Georgios” στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, που έγινε προς τιμή του παλαιού προέδρου και ιδρυτικού μέλους του ομίλου Γιώργου Πλατσίδη.

Το τουρνουά αποτελούνταν από 2 γκρουπ. Στο πρώτο το οποίο ήταν και αξιολογημένο από την παγκόσμια ομοσπονδία, συμμετείχαν 39 σκακιστές και σκακίστριες από την Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη. Στο δεύτερο γκρουπ συμμετείχαν 44 νέοι σκακιστές και σκακίστριες χωρίς δελτίο ΕΣΟ από τις ίδιες πόλεις. Συνολικά αγωνίστηκαν 83 μικροί και μεγάλοι σκακιστές-στριες.

skaki-xanthi«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν ασφυκτικά τις εγκαταστάσεις μας στο Αθλητικό Κέντρο ”Φίλιππος Αμοιρίδης”», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΟΞ, που προσθέτει: «Ευχαριστούμε επίσης τον Έφορο του σκακιστικού τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ηλία Δόβρη για τη βοήθεια του στην διοργάνωση του τουρνουά, καθώς και τον Σάββα Μανελίδη από τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας για την πολύτιμη βοήθεια του να ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα που καθυστέρησαν λίγο την διοργάνωση».

Στο Α΄ Όμιλο πρώτος με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες αναδείχθηκε ο Νίκος Σταμουλάς, δεύτερος με 6/7 ο Γιάννης Βαλσαμίδης και τρίτος με 5,5/7 ο Νίκος Γεωργιάδης. Πρώτο κορίτσι ήταν η εννιάχρονη Πηνελόπη Μήλιου με 4/7.

Στις ειδικές κατηγορίες επικράτησαν οι παρακάτω :

στην Κ-14 ο Νίκος Γεωργιάδης  5,5/7

στην Κ-12 ο Γιάννης Μουρκάκης 4,5/7

στην Κ-10 ο Δημήτρης Ηλιόπουλος 4/7

στην Κ-8 η Πηνελόπη Μήλιου και 4/7

στην Κ-6 ο Κωνσταντίνος Ουζούνης 2,5/7.

Στον Β΄ Όμιλο ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση τέσσερις  σκακιστές με 6 νίκες σε 7 αγώνες. Μετά την άρση της ισοβαθμίας η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

Πρώτος με 6/7 ο Ηλίας Μπαλαφούτης

Δεύτερος με 6/7 ο Γεώργιος Γκόγολας

Τρίτος με 6/7 ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος

Πρώτο κορίτσι με 4/7 η Αλεξία Δαγκλή

Τις απονομές έκανε ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Ξ Δημήτρης Βαγιανός. Στη διεύθυνση του τουρνουά ήταν ο έφορος του Σ.Ο.Ξ Σάββας Σεχλίδης.

Επόμενη μεγάλη οργάνωση του Συλλόγου της Ξάνθης είναι το Ομαδικό Ράπιντ Ανδρών-Παίδων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο “Le Chalet” το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015.