Ενα μετάλλιο και πολλά ατομικά ρεκόρ για τους κολυμβητές του Νηρέα Ορεστιάδας στο Masters του Μπουργκάς

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου το Τμήμα Ενηλίκων του Νηρέα Ορεστιάδας συμμετείχε σε αγώνες κολύμβησης βετεράνων «Masters» στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες διοργανώθηκαν για πρώτη φορά με πολύ μεγάλη επιτυχία από την ομάδα του Μπουργκάς Τσερνο Μόρε, αφού συμμετείχαν 220 κολυμβητές και κολυμβήτριες ηλικίας 25-80 ετών από διάφορες ομάδες της Βουλγαρίας.

Η μοναδική ελληνική συμμετοχή στους αγώνες ήταν αυτή του συλλόγου της Ορεστιάδας, με τους διοργανωτές να τους επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή κατά την έναρξη του event.  Η έναρξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε μέσα σε έντονη εορταστική και αθλητική ατμόσφαιρα και από πολύ νωρίς η αποστολή του Νηρέα εγκλιματίστηκε στο νέο περιβάλλον.

Το επίπεδο και οι επιδόσεις που σημειώθηκαν στους αγώνες ήταν αρκετά υψηλές , αφού συμμετείχαν πρώην πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Βουλγαρίας σε όλες τις ηλικίες.

 width=Οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών, ηλικίας 75-80 ετών, έκλεψαν την παράσταση, δίνοντας παράλληλα μαθήματα για την δύναμη της ψυχής και δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα στους θεατές που τους καταχειροκρότησαν για την αγωνιστική τους προσπάθεια.

Την αποστολή του συλλόγου αποτελούσαν εννιά  αθλήτριες και αθλητές. Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος οι Αθανασία Γρούτσου (50μ Ελεύθερο, 50μ Πρόσθιο , 100μ Μ.Α),  Πόπη Πετροπούλου (50μ Ελεύθερο, 50μ Πρόσθιο), Φωτεινή Καφετζή (50μ Ελεύθερο, 50μ Πρόσθιο), Μάριος Πεταλάς (50μ Ελεύθερο, 50μ Πρόσθιο , 100μ Μ.Α), Νικόλαος Πούλιος (50μ Ελεύθερο, 50μ Πρόσθιο , 100μ Μ.Α), Γεώργιος Σεϊτανίδης (50μ Ελεύθερο), Δημήτριος Καραγκούνης (50μ Ελεύθερο, 50μ Πρόσθιο , 100μ Μ.Α), Χρήστος Γκαδανίδης (50μ Ελεύθερο) και Χρήστος Βαρσαμακίδης (50μ Ελεύθερο).

Όλοι οι κολυμβητές και κολυμβήτριες του Νηρέα Ορεστιάδας άφησαν πίσω επαγγελματικές και οικγενειακές υποχρεώσεις για να λάβουν μέρος στην διοργάνωση και πραγματοποίησαν νέα ατομικά ρεκόρ και όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, «τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν στα ατομικά τους αγωνίσματα». Σημαντικές στιγμές επιτυχίας της αποστολής αποτέλεσε η δεύτερη θέση της Αθανασίας Γρούτσου στα 50μ. πρόσθιο και οι δύο τέταρτες θέσεις στα 50μ. ελεύθερο και στα 100μ. μεικτής ατομικής.