Η Ξάνθη υποδέχθηκε τους Ολυμπιονίκες της Ρομποτικής στην Κεντρική Πλατεία! (+video, photos)

Τους Ολυμπιονίκες της Ολυμπιάδας Ρομποτικής του Κατάρ υποδέχθηκε τη Δευτέρα το πρωί στην κεντρική πλατεία η πόλη και οι αρχές της Ξάνθης, «γκρεμίζοντας τα τείχη της».

Στην τελετή που οργανώθηκε από το Δήμο στην κεντρική πλατεία, συμμαθητές, συμπολίτες, γονείς και εκπαιδευτικοί επεφήμησαν τα μέλη της ομάδας ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ, που έφτασαν από το Κατάρ. Η ομάδα που αποτελείται τους Βασίλη Κόκκινο, Χάρη Παπαδάκη, Αλέξη Πανταζίδη έφτασε στον τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ και, κατέκτησε την Κυριακή το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία ποδοσφαίρου. Υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας ήταν ο Θανάσης Μπαλαφούτης ενώ την αποστολή συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μένη Στεφανίδου και Μαρία Παπαδοπούλου.

Οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία τους επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή για την επιτυχία τους. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος υποδέχθηκε πρώτος τους μαθητές λέγοντας πως η πόλη υποδέχεται την ομάδα που διακρίθηκε ανάμεσα σε 54 χώρες και τίμησε τα χρώματα της χώρας, δίνοντας συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και επισημαίνοντας πόσο σημαντική ήταν η διάκριση για την πόλη και τη χώρα.

Οι δυνατότητες του δημόσιου σχολείου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη,  τόνισε ότι και μόνο η συμμετοχή ήταν μια μεγάλη επιτυχία, πόσο μάλλον όταν συνοδεύτηκε με ένα μετάλλιο ενώ συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους, χαρακτηρίζοντας το όραμά τους, οδηγό για όλους τους μαθητές.

Στην τελετή βρέθηκε εκ μέρους των τριών βουλευτών του Νομού ο Γρηγόρης Στογιαννίδης ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Τόνισε ότι η επιτυχία τους αντανακλά τις δυνατότητες του δημόσιου σχολείου παρότι, όπως ανέφερε, δυστυχώς στην παρούσα κατάσταση η χώρα δεν δίνει τη δυνατότητα στους νέους να βρίσκουν δουλειά και να αποδεικνύουν το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους.

Οι ευχαριστίες της αποστολής και του σχολείου

Το λόγο πήρε και ο υπεύθυνος καθηγητής Θανάσης Μπαλαφούτης που ανέφερε ότι αυτό που έζησαν στο Κατάρ ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, εξαίροντας τις ικανότητες και την προσπάθεια των μαθητών της ομάδας που έφτασαν στην εντυπωσιακή επιτυχία και λέγοντας πως αυτή η χώρα και αυτή η πόλη συνεχίζει να βγάζει λεβέντες. Την ομάδα συνεχάρη, επίσης , ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κώστας Παπαδόπουλος. Οι μαθητές από την πλευρά τους ευχαρίστησαν για την υποδοχή και τόνισαν ότι πίστευαν εξαρχής στο στόχο που είχαν θέσει και ευχαρίστησαν όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθεια για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα.

Τους μαθητές συνεχάρη και ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, συμμαθητές και συμμαθήτριες που τους έδωσαν λουλούδια, τα νήπια του 3ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης που ετοίμασαν κότινους με χειροτεχνίες, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και αρκετοί γονείς.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Παντελεήμονα, τον Λιμενάρχη κο Κυλίτση και άλλους εκπρόσωπους αρχών. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Δρεμσίζης, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Παπασταματίου και Μιχάλης Λομβαρδέας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Φώτης Καραλίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικης Προστασίας Ιροδάνης Χατζηεφραιμίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τριανταφυλλίδης και Χρήστος Μούρκας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Τσεντικόπουλος.

Ακολούθησε λιτή τελετή στο Δημαρχείο της Ξάνθης, ολοκληρώνοντας την υποδοχή της πόλης για τους μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Πηγή: Xanthipress