Α2 Γυναικών: Δίκαιη ήττα για την Νίκη από την ανώτερη Ελπίδα…

Η Νίκη Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της, γνωρίζοντας τη δεύτερη εντός έδρας ήττα της την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αυτή την φορά από την Ελπίδα Αμπελοκήπων, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Β ομίλου στον 1ο υποόμιλο της Α2 Γυναικών.

Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι τους, προηγήθηκαν με 0-5 και στη συνέχεια κυριαρχώντας σε υποδοχή και επίθεση, διεύρυναν την διαφορά φθάνοντας στο 13-20 απέναντι στην Εβρίτικη ομάδα, κατακτώντας τελικά το πρώτο σετ με 15-25.

Στο δεύτερο σετ οι αθλήτριες της Νίκης αντέδρασαν βελτιώνοντας την αγωνιστική τους εικόνα τόσο στην άμυνα και όσο και στο επιθετικό κομμάτι, παίρνοντας προβάδισμα με 10-8 και 15-11, με την Ελπίδα να δείχνει μέχρι εκείνο το σημείο ότι δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Το 24-21 έφερε το σύλλογο από την Αλεξανδρούπολη πολύ κοντά στο σετ, όμως η ομάδα από την Θεσσαλονίκη, έπαιξε με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, κατακτώντας τους κρίσιμους πόντους και παράλληλα το σετ με 24-26.

Το τρίτο σετ κύλησε στο ίδιο τέμπο με τις παίκτριες του Ιπποκράτη Δήμητσα να είναι πολύ καλύτερες εντός αγωνιστικού χώρου, φθάνοντας σε ένα σημαντικό προβάδισμα από το ξεκίνημα με 9-3, το οποίο αυξήθηκε στη συνέχεια σε 18-9 με τις αθλήτριες των Αμπελοκήπων να μην μπορούν να πιέσουν αποτελεσματικά σε σερβίς και μπλοκ. Οι φιλοξενούμενες έκαναν την ύστατη προσπάθεια, μη καταφέρνοντας να αποφύγουν την απώλεια του σετ με 25-22.

Η ομάδα της Ελπίδας άρχισε δυνατά το τέταρτο σετ, βρέθηκε μπροστά από νωρίς απέναντι στη Νίκη με 6-10 και 7-15, με τις γηπεδούχες να πραγματοποιούν πολλά αβίαστα λάθη στον αμυντικό τομέα, αλλά και στα τελειώματα των επιθέσεων, κάτι που τις κόστισε σημαντικά στην έκβαση του παιχνιδιού με το σετ να ολοκληρώνεται στο 13-25 και τις Θεσσαλονικιές να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο διπλό στην Αλεξανδρούπολη.

Τα σετ:  1-3  (15-25, 24-26, 25-22, 13-25)

Νίκη Αλεξανδρούπολης (Δήμητσας): Χαρισιάδου, Δεδούση, Καλογεροπούλου, Βενέτη, Καρακύκλα, Νικολαΐδου, Λυμπεροπούλου (λ) / Κωνσταντινίδου, Καραμπαλή, Αργύρη, Νικολάου

Ελπίδα Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Παπάζογλου, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Γκοβεδάρου, Λουτατίδου, Σουπιώνη (λ) / Νώτη, Βουγιουκλίδου, Μπολέτου Κ., Δροσοπούλου, Μπολέτου Μ., Σεφεριάδου