Video: Τα τέσσερα γκολ, οι καλύτερες φάσεις και το πέναλτι στην εκπνοή που έκρινε το Καλλονή – Ξάνθη!

Δεν κατάφερε να φύγει με το διπλότης νίκης απο την Λέσβο η Skoda Ξάνθη, που έμεινε στο 2-2 με την τοπική ΑΕΛ Καλλονής στο γήπεδο του Τάρλα, με το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων να έρχεται στην εκπνοή με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.

Η ομάδα της Θράκης άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′ όταν ο Ζαραδούκας έκανε την σέντρα απο τα αριστερά ο Καπετάνος, που ήταν εκτεθειμένος πήγε προς την μπάλα, κάνοντας κίνηση αλλά δεν την βρήκε στην πορεία της, και ο επερχόμενος Σολτάνι από πλάγια θέση σκόραρε. Ο Αλγερινός που ήταν άτυχος καθώς στο 28′ αποχώρησε τραυματίας. Στο 38′ η γηπεδούχοι εκμεταλεύτηκαν την αμυντική αδράνεια των παικτών της Ξάνθης και ισοφάρισαν με τον Μανούσο.

Στην επανάληψη και με τους παίκτες της Ξάνθης να είναι εμφανώς εκτός παιχνιδιού, με αρκετά παράπονα για τον Αρετόπουλο και την ευκολία στις κάρτες, οι γηπεδούχοι πίεσαν κυρίως απο στημένες μπάλες χωρίς όμως να μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Τσενάμο. Στο 85′ και κόντρα στην ροή του αγώνα ο Οβίντιου Ερέα εκμεταλεύτηκε την κόντρα του Καπετάνου στην προσπαθεια του αμυντικού της Καλλονης πήρε ωραία την μπάλα μπροστά του και με εξαιρετικό σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ξάνθη. Στο 92′ σημειώθηκε η φάση του αγώνα όταν  ο Ξανθιώτης μέσος της Καλλονής Κενάν Μπαργκάν πάτησε περιοχή προσπάθησε να κάνει την σέντρα με την μπάλα απο κοντινή απόσταση να βρίσκει στο χέρι του Μανώλη Μπέρτου και τον Αρετόπουλο να καταλογίζει πέναλτι, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις απο πλευράς Skoda. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μανούσος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσενάμο διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων) με βοηθούς τους κ.κ. Δημήτρη Γκάγκα της ΕΠΣ Λάρισας – Νικόλαο Γεωργαράκο της ΕΠΣ Αθηνών ενώ 4ος διαιτητής ο Ιωάννης Δελφάκης της ΕΠΣ Αρκαδίας. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν απο πλευράς Ξάνθης οι: Ζαραδούκας, Φάρκας, Μπέρτος, Τσενάμο, Παπαστεριανός, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, ενώ στο 41′ αποβλήθηκε απο τον πάγκο της Ξάνθης ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Απο πλευράς Καλλονής την κίτρινη είδαν οι: Κλαντρούμπσκι,  Ούκα, Κεϊτά, Μανούσος, Τσαμπούρης και  Σάμπα.
ΑΕΛ Καλλονής:Δαύκου, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε (89’ Μπουρούς), Κλαντρούμπσκι (46’ Καλτσάς), Κεϊτά, Μπαργκάν, Γεωργίου, Σαμπα, Μανούσος.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσενάμο, Ζαραδούκας (59’ Γουάλας), Μπέρτος, Φάρκας, Φλίσκας, Λουσέρο, Παπαστεριανός, Ερέα, Ντιμιτρόφ (71’ Νιέτο), Σολτάνι (13’ λ.τρ. Μπαξεβανίδης), Καπετάνος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗN ΜΥΤΙΛΗΝΗ