Α2 Ανδρών: Καλή εμφάνιση και τρίποντο για τη ΓΕΑ απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου

Η ΓΕΑ διατήρησε αλώβητη την έδρα της για ακόμα ένα παιχνίδι, καθώς επικράτησε αρκετά εύκολα στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” με 3-0 του Αίαντα Ευόσμου στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου στην Α2 Ανδρών, εδραιώνοντας έτσι την παρουσία της στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 3-6, έχοντας καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση. Σταδιακά όμως οι παίκτες της Εβρίτικης ομάδας άρχισαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, φθάνοντας στο 11-10 και 18-17, με όπλο την εξαιρετική λειτουργία του μπλοκ. Το σετ ήταν ντέρμπυ, κάτι που το αποδεικνύει και το 22-22, με τους Θρακιώτες να δείχνουν μεγαλύτερη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία καταφέρνοντας να κατακτήσουν το πρώτο σετ απέναντι στην ομάδα από τον Εύοσμο με 28-26.

Στο δεύτερο σετ η ΓΕΑ από νωρίς έδειξε ότι έχει βρει τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε μπροστά με 4-0 και 10-5, με τους παίκτες του Αίαντα να μην μπορούν να αντιδράσουν στα καλά σερβίς και τα σωστά τελειώματα των επιθέσεων από τους γηπεδούχους. Η συνέχεια ήταν ανάλογη καθώς οι παίκτες του Ηλία Κρεούζη αύξησαν τη διαφορά σε 16-9, φθάνοντας άνετα στην κατάκτηση του σετ με 25-17.

Το τρίτο σετ είχε συναρπαστική εξέλιξη με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, 5-5 και 11-11, καθώς το πάθος και η δύναμη ξεχείλιζαν από τους αθλητές. Έπειτα οι Θρακιώτες πήραν τα ηνία, προηγήθηκαν με 16-13 και 20-17, επικρατώντας τελικά με 25-22 των Θεσσαλονικέων. Κορυφαίοι για τους Εβρίτες ήταν ο Αρχοντούδης, που αγωνίστηκε ως ακραίος και όχι ως λίμπερο, όπως τον έχουμε συνηθίσει, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, όπως επίσης και οι Μπουφίδης, Κωνσταντινίδης. Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως ο Θεόδωρος Ανδρεάδης, γιος του γνωστού πρώην αθλητή και νυν προπονητή της Εθνικής κορασίδων Γιάννη Ανδρεάδη, έδειξε πολύ θετικά στοιχεία, ερχόμενος από τον πάγκο βοηθώντας την ομάδα του σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, ώστε να φτάσει σε ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τα σετ: 3-0 (28-26, 25-17, 25-22)

ΓΕΑ (Κρεούζης): Αρχοντούδης, Δαλδαβερένης, Μπουφίδης, Γραμματικάκης, Κωνσταντινίδης, Στοϊλούδης, Μπαξεβανίδης (λ) / Ανδρεάδης, Τασάκος

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Νανάς): Κεσογλίδης, Βαφέας, Καμαριώτης, Κουντουρέτης, Ιωακειμίδης, Χρηστινίδης, Μπερμπέρογλου (λ) / Ρωμαλιάδης (λ), Ζαΐμης, Μιχελάκης