Παραδίδεται την Πέμπτη στους συλλόγους της Αλεξανδρούπολης το Πανεπιστημιακό Κλειστό στην Δραγάνα

Στους αθλητικούς συλλόγους της Αλεξανδρούπολης προς χρήση για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους παραδίδεται την Πέμπτη (5 Νοεμβρίου) το Πανεπιστημιακό Αθλητικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το κλειστό γυμναστήριο της Δραγάνας δηλαδή στην περιοχή του Νοσοκομείου.

Την περασμένη Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης παρκέ, παρουσία του δημάρχου της πόλης Ευάγγελου Λαμπάκη. Σε αυτό το κλειστό πρόκειται να φιλοξενηθούν κατά βάση οι ανδρικές ομάδες μπάσκετ του Εθνικού και της Ολυμπιάδας, που δεν είχαν χώρο να προπονηθούν, αλλά και τμήματα των ομάδων βόλεϊ, μπάσκετ και χάντμπολ της πόλης.

Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι φτάσαμε Νοέμβριο για να συμβεί αυτό, ενώ υπήρχε δέσμευση ότι αυτό θα είχε συμβεί από τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το κλειστό γυμναστήριο του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη, που φέρει το όνομα «Κλειώ Φωλέα», θεμελιώθηκε πριν πέντε χρόνια και αποτελεί δωρεά του  Χρήστου Μανέα προς τιμήν της αείμνηστης συζύγου του.

Το γυμναστήριο είναι έκτασης 1.200 τ.μ. και όπως είχε γίνει γνωστό κατά την παράδοσή του, «στο χώρο αυτό θα γίνονται όλων των ειδών οι γυμναστικές για τους φοιτητές πρώτα και παράλληλα θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως αίθουσα συνελεύσεων, συναυλιών, χορών και οτιδήποτε άλλο, αλλά και να μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ ή χάντμπολ καθώς και συνεδριακό κέντρο ανάλογα με τις ανάγκες».

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία τοποθέτησης παρκέ ξεκίνησε πριν ένα μήνα, υπό την πίεση των δημοσιευμάτων του ThrakiSportS και άλλων τοπικών ΜΜΕ για την ανεπάρκεια των κλειστών χώρων άθλησης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνταν εξαιτίας αυτής της έλλειψης.