Για δεύτερη σερί σεζόν βραβεύθηκε με το έπαθλο Novasports παίκτης του Εθνικού που δεν ανήκει πια στην ομάδα

Σε μία ξεχωριστή βραδιά για το βόλεϊ και το πόλο, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (2 Νοεμβρίου) οι απονομές του 13ου Επάθλου Novasports, όπου για δεύτερη σερί χρονιά τιμήθηκε παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που δεν ανήκει στο δυναμικό της ομάδας.

Ο λόγος για τον Κροάτη Λέο Άντριτς που έλαβε το έπαθλο του καλύτερου νέου βολεϊμπολίστα, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, το καλοκαίρι ανανέωσε για δύο χρόνια αλλά πριν δυο μήνες αποχώρησε και φέτος είναι στην ελβετική Λουγκάνο. Όπως είναι όμως φυσιολογικό και συνέβη και πέρυσι, όταν είχε τιμηθεί ο Νικολά Μιγιαήλοβιτς ως πολυτιμότερος βολεϊμπολίστας της σεζόν, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Πολυτιμότερος βολεϊμπολίστας αναδείχτηκε ο Βενεζουελάνος Ερνάρντο Γκόμεζ που κατέκτησε νταμπλ με τον ΠΑΟΚ και φέτος αγωνίζεται στην τουρκική Ινεγκόλ. Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα ο Γκόμεζ είπε: «Σας ευχαριστω πολύ για την διάκριση. Αυτό το τρόπαιο σημαίνει πολλά για μένα. Μου θυμίζει μια υπέροχη και επιτυχημένη σεζόν με τον ΠΑΟΚ και πάντα θα σκέφτομαι αυτά που πέρασα με τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου και του φίλους του ΠΑΟΚ».

Στην εκδήλωση που παρουσίασαν οι Παντελής Λώλης και Χριστίνα Κομίνη, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας όχι μόνο στο βόλεϊ των Ανδρών αλλά και των Γυναικών, αλλά και στο πόλο για τις ίδιες κατηγορίες για την σεζόν 2014-2015. Πολυτιμότερη βολεϊμπολίστρια αναδείχτηκε η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα με τη φανέλα του Πανναξιακού και από τη σεζόν 2015-16 παίκτρια του Ολυμπιακού, ενώ κορυφαία νέα βολεϊμπολίστρια αναδείχτηκε η Ιωάννα Πολυνοπούλου των Μακεδόνων Αξιού.

Στο πόλο το έπαθλο Novasports κατέκτησε ο Γιάννης Φουντούλης του Ολυμπιακού που ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης, ενώ η διάκριση του καλύτερου νέου αθλητή δόθηκε στον Αγγελο Φώσκολο που ήταν στον Πανιώνιο και από τη σεζόν 2015-16 στον Υδραϊκό. Στις γυναίκες, πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη του Ολυμπιακού και νέα πολίστρια η Κυριακή Στρατηδάκη του Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Ξεχωριστό σημείο της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.  Τη βράβευση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος. Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής του Επάθλου Novasports την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 18:00, από τα Novasports 2 και Novasports 2 HD και στις 23:00 από το Novasports 3. Σε επανάληψη θα μεταδοθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 15:00 από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD. H τελετή απονομής θα προβληθεί επίσης από την πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GO, αλλά και από το Web TV του Novasports.gr.

Στη φωτογραφία εικονίζονται οι νικητές του Επάθλου Novasports που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και παρέλαβαν τα βραβεία τους, από αριστερά προς τα δεξιά: Η Ιωάννα Πολυνοπούλου, η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα, ο Γιάννης Φουντούλης, η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η Κυριακή Στρατηδάκη και ο Άγγελος Φώσκολος.