Με ευχαριστίες Γκιρτζίκη προς τον Ανέστη Τσετινέ έπεσαν οι υπογραφές με τον Μίχαελ Σκίμπε

Ο Μίκαελ Σκίμπε είναι και τυπικά ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, καθώς υπέγραψε το συμβόλαιό του στο γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, το οποίο από την πλευρά της ΕΠΟ υπέγραψε ο Ξανθιώτης πρόεδρός της Γιώργος Γκιρτζίκης.

Σκίμπε: «Θα δίνουν και την ψυχή τους οι παίκτες» Ο Σκίμπε δήλωσε υπερήφανος που θα κάτσει στον πάγκο της Ελλάδος. «Είμαι υπερήφανος που θα δουλέψω ως προπονητής στην Εθνική Ελλάδος, Θέλω να την καθοδηγήσω ξανά στις επιτυχίες και στο Μουντιάλ 2018. Υπόσχομαι ότι οι Έλληνες παίκτες θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο»», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός προπονητής.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης πήρε πρώτος τον λόγο, μετά την υπογραφή των συμβολαίων. Μίλησε για μία δύσκολη απόφαση, λέγοντας πως η Ομοσπονδίας έψαξε για την καλύτερη επιλογή. Τόνισε πως η απόδαση του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ήταν ομόφωνη, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον ξανθιώτη μάνατζερ και προσωπικό του φίλο Ανέστη Τσετινέ, που έκανε την πρώτη επαφή αλλά προς τιμήν του δέχθηκε να μην λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση για αυτό.

Αναλυτικά, είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ: «Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία έχουμε το νέο μας προπονητή. Είναι σε μια ηλικία που μπορούμε να διανύσουμε αρκετό χρόνο μαζί. Η απόφαση να του αναθέσουμε την ευθύνη δεν ήταν εύκολη. Ψάξαμε για την καλύτερη λύση, γιατί η ομάδα άξιζε την καλύτερη επιλογή. Διότι ο κ. Σκίμπε έχει την skibbe-girtzikis2εμπειρία και από συλλόγους και από την Εθνική Γερμανίας. Η ηλικία του τού επιτρέπει να μείνει για πολλά χρόνια.
Μαζί με τον κ. Τσάνα και τη συμπαράσταση των παικτών, ελπίζουμε η ομάδα να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Θέλω να τονίσω ότι το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα για την επιλογή του κ. Σκίμπε. Πιστεύω στην επιτυχία του. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μίλησα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Γερμανίας και με άλλους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ανέστη Τσετινέ που τον πρότεινε και επειδή του είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν θέλω στην υπόθεση αυτή να εμπλακεί κανένας μάνατζερ, ο ίδιος μου διευκρίνισε ότι δεν διεκδικεί και δεν θέλει καμία ανταμοιβή για τον ίδιο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον παίκτη μας, τον κ. Φάνη Γκέκα, που μου έδωσε το τηλέφωνο του κ. Σκίμπε και του τηλεφώνησα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γκιρτζίκης!

 width=Στη συνέχεια μίλησε ο Μίκαελ Σκίμπε και δήλωσε: «Μεγαλύτερή μου εμπειρία και ευχαρίστηση ήταν όταν δούλευα στην Εθνική Γερμανίας με τον Ρούντι Φέλερ. Γνωρίζω καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη έκπληξη και επιτυχία όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004. Αυτός ήταν και ένας λόγος που ήρθα στην Ελλάδα. Είμαι υπερήφανος που θα δουλέψω ως προπονητής στην Εθνική Ελλάδος. Είναι γενικά τιμή σε οποιονδήποτε προπονητή να δουλεύει σε μια Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Γκιρτζίκη και το ΔΣ που με επέλεξαν να είμαι στην Εθνική. Θέλω να την καθοδηγήσω ξανά στις επιτυχίες και φυσικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Υπόσχομαι ότι οι Έλληνες παίκτες θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο».

 width=Σε ερώτηση αν  μίλησε με τον Ότο Ρεχάγκελ, απάντησε: «Ήθελα πρώτα να συμφωνήσω με την Ομοσπονδία και μετά να του μιλήσω. Ακόμα δεν έχω μιλήσει μαζί του. Πάντα όμως έλεγα τα καλύτερα για αυτόν και αυτός στην Γερμανία για την Ελλάδα». Σε άλλη ερώτηση για την εμπειρία του με Έλληνες παίκτες, πλην του Φάνη Γκέκα, ανέφερε ότι πράγματι έχει δουλέψει και είχε καλή συνεργασία με Έλληνες, όπως στην Άιντραχτ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Όσο για το αν μάθει ελληνικά; «Ελπίζω να μάθω». Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος τεχνικός έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο και σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν υπάρξει, η ετήσια αμοιβή θα είναι 560.000 ευρώ, συν μπόνους πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, το οποίο φτάνει τις 500.000 ευρώ.