Πάτησε Αθήνα ο Σκίμπε και υπογράφει την Παρασκευή με Γκιρτζίκη το συμβόλαιο ως προπονητής της Εθνικής

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η πρόσληψη του Μίχαελ Σκίμπε στην θέση του ομοσπονδιακού προπονητή. Ο γερμανός τεχνικός έφτασε το απόγευμα στην Αθήνα και το μεσημέρι της Παρασκευής θα υπογράψει μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη το νέο του συμβόλαιο.

 width=Στον γερμανό τεχνικό ανατέθηκε η ευθύνη της Εθνικής Ανδρών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Σκίμπε θα υπογράψει την Παρασκευή (30 Οκτωβρίου) συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και θα ανανεωθεί αυτόματα έως τη λήξη του Μουντιάλ της Ρωσίας, σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής.

Αν και επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστοί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας, ανεπισήμως διέρρευσε ότι οι απολαβές του Μίχαελ Σκίμπε θα ανέρχονται σε 560.000 ευρώ τον χρόνο συν μπόνους πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, το οποίο θα αγγίζει το μισό εκατ. ευρώ. Επιβεβαιώνεται έτσι το εκτενές ρεπορτάζ του ThrakiSportS που ήδη από το βράδυ της Τετάρτης είχε επισημάνει την καταρχήν συμφωνία και τ… θρακιώτικα μυστικά που κρύβονται πίσω από αυτήν.

 width=Η επίσημη παρουσίασή του από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένεται στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας. Δεδομένο πάντως θεωρείται ότι θα έχει πέρα από έναν δικής του επιλογής άμεσο συνεργάτη, ως βοηθό και τον Κώστα Τσάνα, ο οποίος μάλιστα παραβρέθηκε στην υποδοχή του Σκίμπε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και φωτογραφήθηκε μαζί του.

Σύμφωνα με το βιογραφικό που ανακοίνωσε η ΕΠΟ, ο Μίχαελ Σκίμπε έχει γεννηθεί στις 4 Αυγούστου 1965 στο Γκεσλενκίρχεν και το 2000, δηλαδή σε ηλικία 35 ετών, διατέλεσε για μία τετραετία συνεργάτης του κ. Φέλερ στην Εθνική Γερμανίας. Η προπονητική του καριέρα άρχισε πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1988 όταν ανέλαβε την ευθύνη της παιδικής ομάδας της Σάλκε για μία σεζόν. Την αμέσως επόμενη χρονιά και για έξι συναπτά έτη εργάστηκε στην αντίστοιχη κατηγορία της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ στον ίδιο σύλλογο διατέλεσε βοηθός προπονητή της πρώτης ομάδας (1995-1998) και πρώτος προπονητής (1998-2000).

Μετά τη θητεία του στην Εθνική Γερμανίας, ο κ. Σκίμπε ανέλαβε την Μπάγερ Λεβερκούζεν μέχρι το 2008, οπότε προσελήφθη από την τουρκική Γαλατασαράι, με την οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 εργάστηκε στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης και αμέσως μετά στην τουρκική Εσκισεχίρσπορ. Έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από την Σάλκε στις αρχές του 2012, ο κ. Σκίμπε συμφώνησε με την τουρκική Καραμπούκσπορ και ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ελβετική Γκρασχόπερ, στην οποία δούλεψε από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Τον ίδιο μήνα επέστρεψε στην Εσκισεχίρσπορ, στην οποία παρέμεινε μέχρι τη λήξη της προηγούμενης σεζόν.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΑΚΙΩΤΗ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ