Θρακιώτικη πρωτιά στο διεθνές τουρνουά τζούντο του Αμύνταιου!

Ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλιππος Αμύνταιου  σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Αμύνταιου, διοργάνωσε το Διεθνές Τουρνουά Τζούντο Αμύνταιου, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015. Η διοργάνωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη σύμφωνα με τους κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο (UF)  και αφορούσε τις κατηγορίες Juniors A-B-Γ, Παίδων-Κορασίδων Α-Β, Εφήβων-Νεανίδων Β, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών 9άνω των 18 ετών) καθώς επίσης και Ομαδικό (Παίδων Α-Εφήβων).

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης “Ο Μυρμάνης” έδωσε το παρών στο Διεθνές τουρνουά με τρείς αθλητές του. Συμμετείχαν ο Μάρκος Παπαδόπουλος στα -90 κιλά, Γιώργος Μπουνταχίδης στα -66 κιλά  και Σημέλα Κυριμλίδου στα -63 κιλά. Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μάρκος Παπαδόπουλος πραγματοποήσε εξαιρετικές εμφανίσεις κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα -90κιλά. Ο Γιώργος Μπουνταχίδης είχε απολογισμό δύο νίκες και δύο ήττες, ενώ η Σημέλα Κυριμλίδου δεν αγωνίστηκε διότι δυστυχώς δεν εμφανίστηκε άλλη αθλήτρια στην κατηγορία της.

Οι προπονητές του συλλόγου Ξάνθης “Ο Μυρμάνης” Θωμάς Ηλιάδης και τΒλαδίμηρος Ηλιάδης με τις επιτυχίες των αθλητών τους,  αναφέρθηκαν στη συστηματική και κοπιαστική δουλειά που πραγματοποιείται στο σύλλογο κάτω από αντίξοες συνθήκες, κυρίως στον οικονομικό τομέα, με αποτέλεσμα να μην τους είναι δυνατόν να προσφαίρουν στους αθλητές τους την προετοιμασία που έχουν άλλοι αθλητές αυτού του επιπέδου με κάμπ σε χώρες τις Ευρώπης. Παρόλα αυτά όμως τόνιζαν οι πειθαρχεία και η θέληση των αθλητών φέρνει τα αποτελέσματα του βάθρου.