Η μεγάλη επιστροφή του Γιάννη Φυσέκη στον Εθνικό! ‘Εβγαλε δελτίο και ήδη έπαιξε τον πρώτο του αγώνα

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο Γιάννης Φυσέκης αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Μόλις ένας μήνας… Ήταν 21 Σεπτεμβρίου όταν με μια δήλωση στο facebook, ο εξαιρετικά αγαπητός στους θρακιώτες από το διπλό πέρασμά του από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης πορτιέρο, ανακοίνωνε την αποχώρηση του από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ).

Αν και ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία του Άρη, αποφάσισε να αποσυρθεί λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου με την φιλική αναμέτρηση στην Μυτιλίνη με τον Αιολικό να είναι ο τελευταίος αγώνας στον οποίο φόρεσε την φανέλα του τερματοφύλακα ένας παίκτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη αλλά έχει κάνει την Αλεξανδρούπολη δεύτερη πατρίδα του.

Αυτό που κανείς ωστόσο δεν παρατήρησε όταν ο Φυσέκης κρέμαγε τα παπούτσια του, είναι ότι στις δημόσιες αναφορές του ανέφερε ότι εγκατέλειπε το ποδόσφαιρο, όχι όμως και τον αθλητισμό γενικότερα. Το τελευταίο διάστημα το περνάει ξανά στην Αλεξανδρούπολη, όπου κάνει το διδακτορικό του στο τμήμα μοριακής βιολογίας. Και μιας και βρίσκεται στην πόλη, δεν άργησε να έρθει και η πρόταση επιστροφής στον Εθνικό!

Όχι όμως στο ποδόσφαιρο αλλά στο… μπάσκετ. Ο δίμετρος Γιάννης Φυσέκης ήταν ο καταλληλότερος παίκτης που έψαχνε ο έφορος της ομάδας Γιώργος Πασσιάς και το τεχνικό τιμ για την θέση του σέντερ, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον δύσκολο ανταγωνισμό της Α1 Κατηγορίας ΕΚΑΣΑΜΑΘ που φέτος διεξάγεται σε μια ενιαία κατηγορία και δίνει στον πρωταθλητή την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Ο Φυσέκης δεν δίστασε να πει το «ναι» και ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες προπονήσεις με την ομάδα του Εθνικού, όποτε υπάρχει βέβαια αυτή η δυνατότητα καθώς είναι γνωστό το πρόβλημα με την έλλειψη αθλητικών χώ20151016 221912 1ρων στην πρωτεύουσα του Έβρου και τις επιστολές που έστειλαν οι παράγοντες των τοπικών ομάδων μπάσκετ με αιχμές προς την δημοτική αρχή για αυτήν την κατάσταση θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ και με ένα κλικ ΕΔΩ).

Την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε στην έξοδο του τμήματος μπάσκετ σε γνωστή ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της καλύτερης γνωριμίας παικτών, διοίκησης και τεχνικού τιμ και σίσφιξης των σχέσεών τους (χαρακτηριστική η φωτογραφία αριστερά, θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ).

Μάλιστα, ο Γιάννης Φυσέκης ήδη αγωνίστηκε και σε επίσημο παιχνίδι (κάτι που είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι γνωρίζουν)!!!

12188986 10207842442841291 26555047539740994 nΟ λόγος για την προ δεκαημέρου νοκάουτ αναμέτρηση για το κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με την Αγία Βαρβάρα που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική  (φέτος δόθηκε η δυνατότητα σε ομάδες εθνικών πρωταθλημάτων να λάβουν μέρος στο κύπελλο, αλλά με εφηβικά τμήματα). Εκεί ο «απροπόνητος» Εθνικός κατάφερε να κοντράρει στα ίδια στην Σάντα, αλλά τελικά ηττήθηκε με 78-73 και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Νέα καριέρα λοιπόν για τον Γιάννη Φυσέλη (τρίτος στους όρθιους από αριστερά στην αναμνηστική φωτογραφία της φετινής ομάδας μπάσκετ του Εθνικού)! Μπορεί να κρέμασε τα γάντια του τερματοφύλακα, ρόλο που κάλυψε με επιτυχία την τελευταία δεκαετία σε ΑΕΚ, Άρη, Αναγέννηση Καρδίτσας, Πανσερραϊκό και φυσικά Εθνικό, αλλά παραμένει στα αθλητικά δρώμενα και μάλιστα σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο!

Πλέον θα τον βλέπουμε κάθε Σάββατο να αγωνίζεται και πάλι με την φανέλα του Εθνικού, αυτή τη φορά όμως στο μπάσκετ, αρχής γενομένης από το προσεχές Σάββατο (31 Οκτωβρίου), οπότε και ξεκινά το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ!!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΦΥΣΕΚΗ, ΤΟΝ ΜΟΡΙΑΚΟ ΒΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΕΧΕΙ ΠΑΟΚΤΖΗ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟΝ ΝΤΕΜΗ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ