Έ«χ»ασαν και οι δύο από την λευκή ισοπαλία Πανθρακικού και Ξάνθης στο «Ελ Θράκικο»

Πανθρακικός και Skoda Ξάνθη «κόλλησαν» στο 0-0 σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα από τους λίγους (για την σημασία της αναμέτρησης και δεδομένου του τοπικού ντέρμπι) θεατές που την παρακολούθησαν, αφήνοντας δυσαρεστημένες μάλλον και τις δύο ομάδες.

Η ομάδα της Κομοτηνής παραμένει χωρίς νίκη μετά από οκτώ αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ. Η ισοπαλία προφανώς και δεν ικανοποιεί την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, η οποία «καίγεται» για βαθμούς, ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά έχοντας συγκεντρώσει μόλις οκτώ βαθμούς, παραμένει στην τελευταία θέση με τρεις βαθμούς, σε απόσταση από την ζώνη της σωτηρίας.

Οι Ξανθιώτες με βάση την εξέλιξη και την εικόνα της αναμέτρησης, μπορεί τελικά να επιστρέφουν με χαμόγελα στη γειτονική πόλη, αφού ειδικά προς το τέλος έγινε φανερό ότι έπαιξαν πρωτίστως για να μη χάσουν παρά για να κερδίσουν, ωστόσο με βάση τα όσα αναζητούσαν πριν το ματς, μάλλον θα πρέπει να παραμείνουν προβληματισμένοι για την επιθετική τους ανομβρία και την παρουσία στα κάτω στρώματα της βαθμολογίας.

Με 4-2-3-1 επέλεξαν να αγωνιστούν στο «Ελ Θράκικο» οι δύο προπονητές. Ο Ελευθερόπουλος, που παραμένει αήττητος απέναντι στην Ξάνθη για τέταρτο σερί ματς, επέλεξε τον Αθανασιάδη στην εστία και τους  Παπαγεωργίου, Μελίσση, Σερφά, Ποτουρίδη από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Μεχία, Λαδάκης ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Ντιγκινί, Χαβίτο, Χασομέρη να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ίγκορ που ξεκίνησε βασικός έπειτα από πολύ καιρό.

Ο Λουτσέσκου ξεκίνησε με τον Τσέναμο στο τέρμα, τους Μπέρτο (δεξιά), Ζαραδούκα μπακ και τους Λισγάρα, Φλίσκα στόπερ. Λουσέρο και Βασιλακάκης ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ και οι Ερέα, Τριάδης, Νιέτο ξεκίνησαν πίσω από τον Καπετάνο, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο τόσο αυτός όσο και γενικά η ομάδα της Ξάνθης δεν εμφανίστηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί, αφού ουσιαστικά μία μόνο καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους καταγράφτηκε στο παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο ήδη πρέπει να το έχουν ξεχάσει άπαντες, αφού μόνο μία αξιόλογη φάση σημειώθηκε σ’ αυτό το διάστημα, αλλά «μύρισε» γκολ. Ο Ντιγκινί στο 24′ πήρε την κεφαλιά από την περιοχή, αλλά είδε τον Τσέναμο να οριζοντιώνεται και να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Χρήστου αντικατέστησε τον Μελίσση σε μια αναγκαστική κίνηση, όπως έγινε αντιληπτό, ενώ ο Σολτάνι στην μεγάλη του επιστροφή μετά την τιμωρία του για την συμπεριφορά στο ματς με τον Ηρακλή, αντικατέστησε τον Τριάδη. Όμως, ενώ η αλλαγή της Ξάνθης έγινε για να αλλάξει και εικόνα το παιχνίδι, κάτι τέτοιο δε συνέβη με τους Ξανθιώτες να μένουν σε παθητικό ρόλο και τον Τσέναμο να αναδεικνύεται MVP του αγώνα.

Η μοναδική φάση της Ξάνθης σημειώθηκε στο 59′, όταν ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ μετά την κεφαλιά του Λισγάρα. Η συνέχεια ανήκε στον Πανθρακικό, ο οποίος στο 74′ έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Χασομέρης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, είδε τον Τσέναμο να αποκρούει ενστικτωδώς και να κρατά ζωντανή την ομάδα του, κάτι που επανέλαβε και στις καθυστερήσεις με την βοήθεια και του ιριζόντιου δοκαριού μετά από σέντρα-σουτ του Παπαγεωργίου.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (46′ Χρήστου), Σερφά, Μεχία, Λαδάκης (79′ Μάρτινς), Ντιγκινί, Χαβίτο (89′ Νικόλτσης), Χασομέρης, Ιγκόρ
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Μπέρτος, Τριάδης (46′ Σολτάνι), Λουσέρο (72′ Γκόμες), Βασιλακάκης, Ερέα, Φλίσκας, Νιέτο (61′ Ντιμιτρόφ), Καπετάνος, Λισγάρας, Ζαραδούκας