Μπάχαλο στην Volley League! Στον αέρα η πρεμιέρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Ορεστιάδας

Αναβολή τουλάχιστον μίας εβδομάδας φαίνεται ότι θα πάρει η πρεμέρα της Volley League, 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη της έναρξη, μετά την πλήρη ρήξη που έχει επέλθει μεταξύ ΕΣΑΠ και διαιτητών, όσον αφορά τις οφειλές που υπάρχουν προς τους δεύτερους, αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Θυμίζουμε το Σάββατο αν γίνουν οι αγώνες ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης  θα αντιμετωπίσει τον Άρη στην Μίκρα Θεσσαλονίκης και ο ΑΟ Ορεστιάδας θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ωστόσο το σενάριο αυτό δεν είναι αυτήν την στιγμή το πιο πιθανό.

Σύμφωα με όσα έχουν διαρρεύσει, ηΕΣΑΠ πλήρωσε (από την Τετάρτη) στους διαιτητές τις οφειλές των 8 αγωνιστικών του δευτέρου γύρου της περσινής περιόδου, αλλά αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό αφού το θέμα με τους διαιτητές παραμένει παγωμένο (μείωση αποδοχών ή μη παρουσία εποπτών στους αγώνες που δεν θα μεταδίδονται τηλεοπτικά), ωστόσο το μεγάλο αγκάθι είναι τα μαζεμένα παράβολα που πρέπει να πληρωθούν για την έκδοση των δελτίων.

Το ρεπορτάζ του «sportsfeed» αναφέρει ότι από χθες έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στο εσωτερικό της ΕΣΑΠ και η ανεπίσημη ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των 12 ομάδων έδειξε ξεκάθαρο ρεύμα υπέρ της αναβολής (9-3 ήταν το σχετικό σκορ). Αυτό θα δώσει μια επιπλέον εβδομάδα στις ομάδες για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, αλλά σίγουρα θα δημιουργήσει θέμα με τους χορηγούς του πρωταθλήματος.

Ο ΟΠΑΠ σχεδίαζε να βαλει το πρωτάθλημα στο Στοίχημα (πλέον θα λέγεται και πρωτάθλημα Volleyleague «Πάμε Στοίχημα») αλλά υπό αυτές τις συνθήκες το απορρίπτει ενώ η ΝΟVA που έχει νοικιάσει τον εξοπλισμό των μεταδόσεων που πλέον θα πρέπει να ακυρώσει πληρώνοντας ρήτρες, εφόσον οδηγηθούμε σε αναβολή, ενώ παράλληλα ανατρέπεται το τηλεοπτικό πρόγραμμα του συνδρομητικού καναλιού.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που μεταδίδει το «volleynews» αναφέρουν τα 12 ΤΑΑ είναι αποφασισμένα να τραβήξουν το σχοινί μέχρι το τέλος σε σχέση με τους διαιτητές, μεταφέροντας σε αυτούς την ευθύνη της αναβολής και ζητώντας μαζί με την ΕΣΑΠ την βοήθεια της ΕΟΠΕ για να τους… τιμωρήσει, ετοιμάζοντας παράλληλα αγωγές για τη ζημιά που θα υποστούν καθώς χάνονται οι προγραμματισμένες μετακινήσεις, εισιτήρια και άλλα έξοδα που έχουν κάνει.