Σεζόν τέλος για τον Γιάννη Ταμουρίδη! Ο απολογισμός του 2015 στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Μετά από 54 αγωνιστικές ημέρες και 8.322χλμ. ο Γιάννης Ταμουρίδης, ο κορυφαίος σύγχρονος έλληνας ποδηλάτης και μεταξύ άλλων τιμ μάνατζερ και του Θράκα Ιππέα, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις για το 2015.

Ο φετινός μαραθώνιος περιελάμβανε ταξίδια σε 14 χώρες που αρκετές φορές δεν έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στον Ταμουρίδη να προετοιμαστεί κατάλληλα. Παρ’όλα αυτά ο 35χρονος πρωταθλητής σημείωσε μία νίκη και ανέβηκε επτά φορές στο βάθρο από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Παράλληλα τερμάτισε δώδεκα φορές μέσα στην πρώτη δεκάδα και συγκέντρωσε συνολικά 130 βαθμούς που τον έφεραν στην 100η θέση της κατάταξης Europe Tour διατηρώντας τον σε τροχιά πρόκρισης για τους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, το ερχόμενο καλοκαίρι στο Ρίο.

Ο Ταμουρίδης, που φέτος συμπλήρωσε είκοσι χρόνια αγωνιστικής παρουσίας, όπως αναφέρει στο ανασκοπησιακό της χρονιάς ρεπορτάζ του το sportsfeed, θα φοράει και το 2016 τα χρώματα της Synergy Baku Cycling Project.

Αμφότερες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες από τη συνεργασία η οποία ξεκίνησε στις αρχές του έτους καθώς η ομάδα βλέπει στο πρόσωπο του 35χρονου έναν πολύπειρο αθλητή που μπορεί να προσφέρει πολλά στους συναθλητές του αλλά και ο Ταμουρίδης απολαμβάνει την ελευθερία που του δίνεται για να κυνηγήσει τη διάκριση σε αγώνες.