Έφυγε τα ξημερώματα από την ζωή ο Μάκης Δενδρινός… Θλίψη για τον χαμό του σε όλο το μπασκετικό στερέωμα…

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Μάκης Δενδρινός, πατέρας του μέχρι πριν από μερικούς μήνες καλαθοσφαιριστή της Ασπίδας Ξάνθης Κώστας Δενδρινού, έφυγε τα ξημερώματα της Τρίτης (20/10) από την ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ και ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό

Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ανδρών με την οποία κατέκτησε μάλιστα την 4η θέση στο Μουντομπάσκετ του Καναδά του 1994, την 4η στο Ευρωμπάσκετ του 1995 στην Αθήνα και την 5η στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996, έδινε εδώ κι αρκετό καιρό μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Τελικά έμελλε να νικηθεί ανήμερα της ονομαστικής του εορτής καθώς υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ως αθλητής αγωνίστηκε για 13 χρόνια στον Πανιώνιο και είχε το παρατσούκλι «Βούδας» λόγω της ψυχραιμίας του.

Ήταν ο δημιουργός της μεγάλης ομάδας του Πανιωνίου που είχε φτάσει μέχρι και την 3η θέση, πίσω από τα μεγαθήρια τότε της εποχής Άρη και ΠΑΟΚ. Είχε δουλέψει ακόμα σε Ολυμπιακό, Δάφνη και Παγκράτι, την ομάδα στην οποία μετακόμισε πριν δυο μήνες ο γιος του Κώστας από την Ξάνθη, μεταξύ άλλων και για να βρίσκεται βρίσκεται κοντά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα νοσηλευόταν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Πέρα από ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές που έχουν υπηρετήσει το άθλημα, ο Μάκης Δενδρινός υπήρξε και διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

Την Τρίτη (20/10) έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 65 ετών. Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στις 11.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.