Champions League: Πέναλτι ο Τόρο στην ματσάρα με οκτώ γκολ της Ρόμα στο Λεβερκούζεν, μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στην Κροατία!!!

Εντυπωσιακή βραδιά στα παιχνίδια της Τρίτης για την 3ης αγωνιστική των ομίλων του Champions League με έντονο Θρακιώτικο και εν γένει Ελληνικό χρώμα στην βραδιά, με το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο Ζάγκρεμπ επι της Ντινάμο να ξεχωρίζει όπως και το απίστευτο ματς στο Λεβερκούζεν μεταξύ Μπάγερ και Ρόμα που αναδείχτηκαν ισόπαλες με 4-4!

Στο Λεβερκούζεν η Μπάγερ μόλις στο 4′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχο πέναλτι του Τσιτσαρίτο, πέναλτι που έκανε ο Ξανθιώτης αμυντικός της Ρόμα Βασίλης Τοροσίδης με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του στην σέντρα του Τσαλχανόγλου. Μάλιστα οι Γερμνανοί λίγο αργότερα έκαναν δύο τα τέρματα τους με τον Τσιτσαρίτο να σκοράρει εκ νέου όμως δύο γκολ του αρχηγού της Ρόμα Ντανιέλε Ντε Ρόσι  πριν το τέλος του πρώτου μέρους έβαλαν τους Ρωμαίους ξανά στο μάτς.

Στην επανάληψη η Ρόμα με Τόρο και Μανωλά στην βασική ενδεκάδα βγάζοντας όλο το ματς συνέχισε την επική ανατροπή και με τέρματα των Πιάνιτς και Φαλκέ έδειχνε πως θα πάρει ένα σπουδαίο διπλό ωστώσο ένα “νεκρό δίλεπτο” των Ρωμαίων απο το 84 μέχρι το 86′  έδωσε την ευκαιρία σε Κάμπλ και Μεχμέντι να φέρουν το ματς ξανά στα ίσα για το τελικό 4-4. Στο άλλο μάτς του ομίλου η Μπάρτσα με δύο γκολ του Ιβάν Ράκιτις πήρε άνετη νίκη επι της Μπάτε στο Μπόρισοφ της Λευκορωσίας.

Μεγάλη νίκη σημείωσε και η Ζενίτ επι της Λυών στην Αγία Πετρούπολη με 3-1 , με τον Γιούρι Λοντίγκιν να μένει στον πάγκο καθώς ο Βίλας Μπόας επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με τον Κερζακόφ κάτω απο τα δοκάρια. Στο άλλο ματς του ομίλου η Βαλένθια κέρδισε την Γάνδη και μαζί με τους Ρώσους φαίνεται να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Μεγάλη νίκη σημείωσε και ο Ολυμπιακόςπου με τον Σιόβα να είναι βασικός και εκ των διακριθέντων πέρασε και μέσα απο το Ζάγκρεμπ και με σκόρερ των Ιντέγιε πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επι της Ντινάμο, ωστόσο τα μαντάτα απο το Λονδίνο δεν ήταν θετικά για την Ελληνική ομάδα καθώς η Άρσεναλ έβγαλε εξαιρετική αντίδραση και κέρδισε με 2-0 την Μπάγερ Μονάχου χάρις τα τέρματα των Ζιρού και Οζίλ βάζοντας φωτιά στον όμιλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους αγώνες της Τρίτης αλλά και το μενού των αγώνων της Τετάρτης:

5ος όμιλος

Λεβερκούζεν – Ρόμα 4-4 (4′,19′ Τσιτσαρίτο, 84′ Κάμπλ, 86′ Μεχμέντι – 29′,38′ Ντε Ρόσι, 54′ Πιάνιτς, 73′ Φαλκέ)

Μπάτε Μπόρισοφ – Μπαρτσελόνα  0-2 (48′, 64′ Ράκιτιτς)

6ος όμιλος

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός  0-1 (9′ Ιντέγιε)

Άρσεναλ – Μπάγερ Μονάχου  2-0(77′ Ζιρού, 90′ Οζίλ)

7ος όμιλος

Ντινάμο Κιέβου – Τσέλσι  0-0

Πόρτο – Μακάμπι Τελ Αβίβ  2-0(37′ Αμπουμπακάρ, 41′ Μπραχίμι)

8ος όμιλος

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης – Λιόν  3-1  (2′ Ντζιούμπα, 56′ Χούλκ, 82′ Ντάνι – 49′ Λακαζέτ)

Βαλένθια – Γάνδη  2-1(15′ Νίλσεν(αυτ.), 72′ Μίτροβιτς(αυτ.) – 40′ Φόκετ)

 

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, Ωρα 21:45

1ος όμιλος

Παρί Σ.Ζ. – Ρεάλ Μαδρίτης

Μάλμε – Σαχτάρ Ντόνετσκ

2ος όμιλος

Βόλφσμπουργκ – Αϊντχόφεν

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάντσεστερ Γ.

3ος όμιλος

Γαλατάσαραϊ – Μπενφίκα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αστάνα

4ος όμιλος

Μάντσεστερ Σ. – Σεβίλη

Γιουβέντους – Γκλάντμπαχ