Θρακιώτικο μετάλλιο σε Διεθνείς Αγώνες Ταεκβοντό στο Βελιγράδι που δίνουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο!!!

Με μια σημαντική επιτυχία για τον θρακιώτικο αθλητισμό ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (10-11 Οκτωβρίου) στο Βελιγράδι το Διεθνές Πρωτάθλημα GALEB TAEKWONDO OPEN 2015 G1 του ολυμπιακού αγωνισματος του ταεκβοντό, με τις συμμετοχές να αγγίζουν τους 1.500 Αθλητές από 48 Χώρες,.

 width=Στην διοργάνωση όπου έδωσαν το «παρών» παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, πολλές Εθνικές Ομάδες, Ενώσεις, Σύλλογοι, με τους συμμετέχοντες να προέρχονται ακόμα και από μακρινές χώρες της Αμερικής, της Ασίας, της Κεντρικής Αφρικής, ακόμα και από την μακρινή Αυστραλία.

Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα μίνι παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτό ήταν φυσιολογικό, καθώς επρόκειτο για πρωτάθλημα G1, δηλαδή βαθμολογούμενο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (W.T.F.) ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 που ως γνωστόν θα φιλοξενηθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας!

Σε αυτούς τους αγώνες λοιπόν, ο Αλέξανδρος Ρίζογλου του Πρόμαχου Ορεστιάδας κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

 width=Ο Εβρίτης πρωταθλητής συμμετείχε ως μέλος της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε.) και κατάφερε μετά από τρεις αγώνες να ανέβει στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -78 κιλά των εφήβων, κάνοντας μία μεγάλη προσπάθεια.

Στον πρώτο του χρονικά αγώνα κέρδισε έναν αθλητή από την Γερμανία με σκορ 9-6, στον δεύτερο αγώνα διέλυσε τον εκπρόσωπο της Πολωνίας με σκορ 8-1 αλλά ο τρίτος αγώνας που έκρινε πρόκριση στον τελικό έληξε με σκορ 3-2 υπέρ του αθλητή από την Ισπανία, ο οποίος και στην συνέχεια κατέκτησε και την πρώτη θέση.

Με ανακοίνωσή τους, το Δ.Σ.και οι δυο προπονητές του Α.Σ.Taekwondo W.T.F. Πρόμαχος Ορεστιάδας συγχαιρουν τον Αλέξανδρο Ριζογλου για την επιτυχία του, που όπως επισημαίνουν «κατάφερε να φέρει ένα μετάλλιο τόσο για την Ε.ΤΑ.Β.Ε. αλλά για τον Πρόμαχο, κάνοντας την πόλη της Ορεστιάδας υπερήφανη!!!». Στην φωτογραφία κάτω βλέπετε την ελληνική αποστολή, που σημείωσε αρκετές ακόμα διακρίσεις…

 /></p>
<div class=