Τσάμπιονς Λιγκ: Ήττα Λουτσέσκου από Παρί, ισοπαλία με… αυτογκόλ για Γαλατά πριν έρθει Θράκη

Ισόπαλη 2-2 αναδείχθηκε με την Αστάνα στο Καζακστάν η Γαλατάσαράι του κομοτηναίου προπονητή Χαμζά Χαμζάογλου, στο τελευταίο διεθνές παιχνίδι που έδωσε πριν το φιλικό του μεθεπόμενου Σαββάτου στην Κομοτηνή (σύμφωνα τουλάχιστον με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες).

Η τουρκική ομάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα, άνοιξε  το σκορ στο 31′ με το μακρινό σουτ του Μπιλάλ Κισά, αλλά δεν έφυγε με τους τρεις βαθμούς εξαιτίας μιας απίστευτης εξέλιξης που είχαμε στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, όπου και σημειώθηκαν τρία… αυτογκολ.

Το πρώτο τέρμα της Αστάνα στην ιστορία της στην διοργάνωση ήταν αυτογκόλ, με τον Χακάν Μπαλτά στο 77′ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα, στην προσπάθειά του να απομακρύνει. Ωστόσο δεν ήταν το 1-1 το τελικό αποτέλεσμα, αφού ήρθαν άλλα δύο αυτογκολ.

Στο 86′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ερίτς προσπάθησε να διώξει την μπάλα μετά από σέντρα από αριστερά και τελικά της άλλαξε πορεία, αλλά προς την λάθος κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να την μαζέψει τελικά από τα δίχτυα του.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Γαλατά θα πάρει το διπλό, στο 89′ η άμυνά της… κοιμήθηκε ξανά, με το Κάνιας να παίρνει αδύναμη κεφαλιά, τον Καρολ να μοιάζει εύκολο να απομακρύνει αλλά τελικά να την σπρώχνει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπενφίκα κέρδισε με 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Κώστα Μήτρογλου να μπαίνει στο ματς ως αλλαγή στο 72′, ενώ στο 73′ Λιούμπομιρ Φέισα αντικατέστησε τον βασικό στην αναμέτρηση Ανδρέα Σάμαρη.

Στην βαθμολογία του ομίλου πρώτη είναι η Μπενφίκα με το απόλυτο των 6 βαθμών, δεύτερη η Ατλέτικο με τρεις ενώ από έναν πόντο έχουν η Γαλατασαράι και η Αστάνα.

Στον Δ’ Όμιλο η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Σεβίλλη και έμεινε μόνη στην κορυφή, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε στην Γερμανία της Γκλάντμπαχ με 2-1, κάνοντας ανατροπή με πέναλτι του Αγκουέρο στο 90′. Οι Ιταλοί έχουν 6 βαθμούς, από 3 Σίτι και Σεβίλλη, χωρίς πόντο η Γκλάντμπαχ.

Στον άλλο όμιλο, με κορυφαίο τον Μάτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 με ανατροπή την γερμανική Βόλφσμπουργκ, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προηγήθηκε 3-0, έχασε πέναλτι και τελικά επικράτησε δύσκολα με 3-2 της Αϊντχόφεν στην Ρωσία. Ετσι έχουμε την απόλυτη ισοβαθμία, με τις τέσσερις ομάδες να ισοβαθμούν στην πρώτη αλλά και στην τελευταία θέση, έχοντας άπασες από τρεις πόντους.

Τέλος, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-0 την Μάλμε στην Σουηδία με ιστορικά γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ η νίκη σε ισάριθμα ματς πήρε και η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ του Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του προπονητή της Skoda Ξάνθη Ραζβάν. Στην βαθμολογία Ρεαλ και Παρί έχουν από έξι βαθμούς, χωρίς πόντο είναι Σαχτάρ και Μάλμε.