Συνέχισε την προέλαση στο Κύπελλο ο Φάρος Κερατσινίου του Πετροδημόπουλου

Τέταρτη νίκη σε διάστημα μιας εβδομάδας πέτυχε ο Φάρος Κερατσινίου του ξανθιώτη καλαθοσφαιριστή Χρήστου Πετροδημόπουλου, καθώς μετά το ιστορικό Παγκράτι, τον Κολοσσό Ρόδου και το Λαύριο, πέταξε εκτός συνέχειας θεσμού και τα Τρίκαλα.

Η θεσσαλική ομάδα έγινε η τρίτη της Basket League που δεν συνεχίζει εξαιτίας της παρέας του Πετροδημόπουλου, η οποία θα κληθεί στα προημιτελικά να αντιμετωπίσει πλέον την Κηφισιά, η οποία την ίδια ώρα κέρδιζε στην Πάτρα τον Προμηθέα με 66-70.

Ο Φάρος Κερατσινίου αποδεικνύεται στη μεγάλη έκπληξη του κυπέλλου και… φονέα των ομάδων της Α1, ενώ είναι η μοναδική που συνεχίζει στην τελική οκτάδα από την Α2 Κατηγορία. Το απόγευμα της Τετάρτης νίκησε τα Τρίκαλα με  το επιβλητικό 82-67.

Ο Χρήστος Πετροδημόπουλος είχε και σε αυτό το παιχνίδι σημαντική συμβολή για την επίτευξη της νίκης. Συγκεκριμένα, ο Ξανθιώτης παίκτης σημείωσε οκτώ πόντους. Υπενθυμίζεται ότι έπαιξε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της εβδομάδας.

Την περασμένη Τετάρτη ο Φάρος απέκλεισε το ιστορικό Παγκράτι, την Παρασκευή τον Κολοσσό Ρόδου σε μια νίκη που χαρακτηρίστηκε ιστορική, την Δευτέρα το Λαύριο σε επίσης ιστορική νίκη και πρόκριση και πλέον πέταξε εκτός συνέχειας και τα Τρίκαλα.

Την ερχόμενη εβδομάδα και αφού πρώτα δοκιμαστεί στην Λιβαδειά για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Φάρος Κερατσινίου θα φιλοξενήσει  την Κηφισιά, στο ένα από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών.

Στα άλλα ζευγάρια ξεχωρίζει η μεγάλη αναμέτρηση Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, ενδιαφέρον προκαλεί επίσης ο νοκ άουτ αγώνας Άρης – ΑΕΚ και τέλος έχουμε και το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο.