Θρήνος… Έφυγε από την ζωή στα 77 του ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης Βασίλης Κοντοβαζαινίτης

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, μετά από πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, παρά τα προβλήματα αυτά ωστόσο, έδινε σταθερά το παρών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στις κληρώσεις στην ΕΠΟ και στις συνεδριάσεις της Super League, έστω και μετακινούμενος με δυσκολία πλέον το τελευταίο διάστημα, εκπροσωπώντας σταθερά στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Αθήνα την θρακιώτικη ομάδα. Επίσης, ήταν ο βασικός νομικός της σύμβουλος και ο άνθρωπος που την υπερασπιζόταν στις δύσκολες στιγμές, ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης.

Την θλιβερή είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η Super League που αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “O πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το χαμό του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη και απευθύνουν στους οικείους του, αλλά και στην αθλητική οικογένεια της SKODA Ξάνθη, θερμά συλλυπητήρια. Η απώλεια του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαδρομή του και το έργο του, το ήθος, ο χαρακτήρας και η προσφορά του, αποτελούν παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους”.

Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης γεννήθηκε στα Καλάβρυτα, σπούδασε Πολιτικές και Νομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, διευθυντής της ΕΡΑ 1 και 2, ενώ ήταν επί σειρά ετών εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Οι φίλαθλοι ηλικίας 40 ετών και άνω μεγάλωσαν με τις μεταδόσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ιδιωτικοί σταθμοί. Υπήρξε νομικός σύμβουλος αρκετών ΠΑΕ και εκπροσωπούσε την Skoda Ξάνθη εδώ και δύο δεκαετίες, ενώ το 2006 είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΑΕ αντικαθιστώντας τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο μετά την παραίτησή του.