Κατηγορείται ο Μαρινάκης ότι… έσωσε την Ξάνθη με το 3-1 επί του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια

Παραμονές της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, αποδεικνύεται ότι αντικείμενο έρευνας της δικαιοσύνης έχει γίνει ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στα Πηγάδια την προπέρσινη σεζόν, τότε που η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί τελευταία αγωνιστική και η Ξάνθη είχε κερδίσει με 3-1, γλιτώνοντας σε πρώτη φάση τον απευθείας υποβιβασμό και τελικά διεκδικώντας επιτυχημένα την παραμονή της στην κατηγορία μέσα από το μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου.

marinakis-katigoria-xanthipaoΑίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι για το συγκεκριμένο παιχνίδι εμφανίζεται ως κατηγορούμενος ο… Βαγγέλης Μαρινάκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του προέδρου και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, που συνέταξε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιάννης Ανδρεάδης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μεταξύ όλων των άλλων κατηγορείται και για το γεγονός ότι συνεπεία δικών του πράξεων ωφελήθηκε η Ξάνθη εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην κατηγορία σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος υποβιβάστηκε, με αποτέλεσμα η Skoda να εξασφαλίσει έσοδα ύψους τριών εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε ρόλο στην διαμόρφωση των πινάκων διαιτησίας και είχε την δυνατότητα μέσω συγκεκριμένων διαιτητών να επηρεάσει τα αποτελέσματα αγώνων. “Ήταν πρόθυμοι να διαιτητεύσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες σύμφωνα με τον τρόπο που θα τους υποδεικνύατε, προκειμένου να καθορίζουν την εξέλιξη, την μορφή και το αποτέλεσμα σε κρίσιμους ποδοσφαιρικούς αγώνες”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο και στην συνέχεια παρατίθεται μια σειρά αγώνων που διαιτήτευσαν συγκεκριμένοι διαιτητές, που επίσης κατηγορούνται, και οι οποίοι κατά την κρίση του ανακριτή επηρεάστηκαν από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

ÎÁÍÈÇ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ XANTHI - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2013-2014)Ενας από αυτούς τους αγώνες, λοιπόν, είναι και το περίφημο Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1. Τότε που τελευταία αγωνιστική είχε ξεσηκωθεί όλη η πόλη, γιατί μόνο με νίκη παρέμενε στην κατηγορία και για την ακρίβεια εξασφάλιζε συμμετοχή στο μπαράζ. Τότε που είχε εμφανιστεί το πλακάτ “την πόλη μας και την ψυχή μας δεν θα την πάρετε” (φωτό αριστερά). Τότε που από τα μεγάφωνα των Πηγαδίων ακούγονταν ηχητικά για την Σούλα και το… πουλάκι και την… κοσμηματοπωλού την Ντίνα. Τότε που ωστόσο η Ξάνθη πήρε μια μεγάλη νίκη, που της έδωσε το φιλί της ζωής για την παραμονή.

Πολλά έχουν ακουστεί για εκείνο το παιχνίδι, αλλά το ότι κέρδισε η Ξάνθη και παρέμεινε τελικά στην κατηγορία χάρη (και) στον Μαρινάκη, είναι κάτι που μάλλον πρώτη φορά ακούγεται. Ωστόσο, δεν ακούγεται κάπου τυχαία αλλά καταγράφεται στο δικαστικό αυτό έγγραφο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, το οποίο αποκάλυψε η εκπομπή “Η δίκη στον Σκάι”. Ενα έγγραφο στο οποίο ουσιαστικά τεκμηριώνονται από τον δικαστικό λειτουργό οι κατηγορίες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί τεκμήριο ενοχής (το αντίθετο μάλιστα) μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση…

marinakis-katigoria-xanthipao marinakis-katigoria-xanthipao2