Έρχεται στην Κομοτηνή το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο η Γαλατάσαραϊ μαζί με (σχεδόν) όλα της τα αστέρια!!!

Οριστικοποιήθηκε ότι την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Πανθρακικό και την Γαλατασαράι, η οποία θα έρθει από την παραμονή της αναμέτρησης στην πρωτεύουσα της Ροδόπης με όλα της τα αστέρια (με εξαίρεση φυσικά τους διεθνείς, που θα έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Ομάδα).

Ο αγώνας θα είναι η άτυπη ρεβάνς της φιλικής αναμέτρησης που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Γαλατά “Φλόρια” στην Κωνσταντινούπολη (η ελληνική ομάδα είχε κερδίσει με 2-0). Η είδηση μεταδίδεται ήδη από τον τουρκικό Τύπο αλλά και τις τουρκόφωνες ιστοσελίδες στην Θράκη, όπου αναφέρεται μάλιστα ότι αποστολή 50 ατόμων θα βρεθεί από την μεθεπόμενη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή και θα διανυκτερεύσει στην πόλη, φιλοξενούμενη της ΠΑΕ Πανθρακικός.

Ως γνωστόν, το άλλο Σαββατοκύριακο δεν θα διεξαχθούν αγώνες στα πρωταθλήματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, καθώς διακόπτονται για τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων στο φινάλε της προκριματικής φάσης του Euro 2016. Υπενθυμίζεται επίσης ότι προπονητής στην Γαλατά είναι ο κομοτηναίος στην καταγωγή Χαμζά Χαμζάογλου, ο οποίος είχε τιμηθεί στο παρελθόν από τον Πανθρακικό, στο φιλικό που είχε διεξαχθεί με τον τότε ομάδα του Ακίσασπορ.

Η είδηση για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί σε αυτήν την διακοπή των πρωταθλημάτων η ρεβανς στην Κομοτηνή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Πανθρακικό και την Γαλατασαράι είχε διαρρεύσει προ τριών εβδομάδων από τον μειονοτικό δημοσιογράφο Χασάν Χουσεϊν, εκδότη της εφημερίδας  “Περισκόπιο”, ωστόσο είχε αντιμετωπιστεί με επιφύλαξη επειδή και άλλες φορές στο παρελθόν είχε φημολογηθεί κάτι τέτοιο αλλά τελικά δεν είχε συμβεί.

Από το πρωί ωστόσο η φημολογία εντάθηκε και σε αυτό συνέβαλε και ο τουρκικός Τύπος, που έχει την ίδια πληροφορία και από την άλλη πλευρα του Έβρου. Κατά συνέπεια, θα πρέπει οι φίλαθλοι να ετοιμάζονται για ένα μεγάλο φιλικό. Είναι άγνωστο ωστόσο πότε θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ Πανθρακικός (το πιθανότερο είναι στις επόμενες ώρες, αλλά υπάρχει και ο φόβος ότι μπορεί έτσι να αποσπαστεί η προσοχή ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό).

Σε κάθε περίπτωση στην ΠΑΕ Πανθρακικός τονίζουν ότι το μεγάλο παιχνίδι είναι αυτό του προσεχούς Σαββάτου με τον Λεβαδειακό, που είναι ένας από τους πολλούς τελικούς παραμονής που θα δώσει η ομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με το μεγάλο φιλικό με την Γαλατασαράι θα ασχοληθούν από την Κυριακή και μετά. Ήδη όμως στους φίλους της τουρκικής ομάδας, που έχει πολλούς οπαδούς στον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας αλλά και επίσημα αναγνωρισμένο σύνδεσμο οπαδών στην Θράκη, επικρατεί ξεσηκωμός.