Πρόκριση με εξάρα για την Εθνική Παίδων με σκόρερ τoν Ξενιτίδη και βασικό τoν Γιανναράκη!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Εθνική Παίδων κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κερδίζοντας με 6-0 το Καζακστάν με τον Ξενιτίδη να είναι εκ των πρωταγωνιστών καθώς σκόραρε αλλά και ήταν αυτός που κέρδισε την αποβολή του Σουγιούνοφ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0. Βασικός αγωνίστηκε και ο έτερος Θρακιώτης που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό με τον Γιανναράκη να πραγματοποιεί ακόμη μια καλή εμφάνιση.

Το σκορ για την Εθνική μας άνοιξε ο Τζοβάρας στο 5’, με τον Ξενιτίδη στο 43 να κερδίζει πέναλτι και την αποβολή του αμυντικού των Καζάκων με τον Χατζηδίμπα ωστόσο να αστοχεί. Στην επανάληψη και με παίκτη παραπάνω οι διεθνείς μας κατάφεραν μέσα σε 23λεπτά να πετύχουν 4 τέρματα με τους Τζοβάρα, Χατζηδίμπα, Λώλο και τον Ξανθιώτη μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού Γιώργο Ξενιτίδη, ενώ στο 78’ με αυτογκόλ διαμορφώθηκε το τελικό 6-0.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Δανία κέρδισε με 2-0 την οικοδέσποινα του 8ου ομίλου Ισλανδία και μαζί με την Εθνική μας πήρε την πρόκριση.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Μανωλάκης, Γιανναράκης, Δημητρίου, Κωστανάσιος, Ξενιτίδης, Τζοβάρας (69΄ Ταμπάς), Χατζηδίμπας, Τσιμπούκας, Γκαργκατζαλίδης (54΄ Λώλος), Νεοφυτίδης (48΄ Ιγκμπινόμπα)